Kaartlegging: Mijn Geboortebomen 🌳

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 17:20

Ik ben geboren op 29 september 1990. Binnen Het Keltische Bomenkalender valt mijn geboortedatum tussen 5 september en 2 oktober. Bij deze periode horen twee geboortebomen. Het Riet en De Sleedoorn.

Op welke manier kan het *Riet* mij op dit moment bijstaan?

Het is belangrijk om het leven niet aan mij voorbij te laten gaan. Wat wil ik? Wat zijn mijn doelen, wensen en dromen? Het is nodig om een plan te maken en aan de slag te gaan. Vandaag is de grote dag. Elke stap die gezet wordt, maakt het verschil. Hoe klein deze stap ook is.

 

Durf de benodigde stappen te zetten. Ja het vraagt moed, kracht en vertrouwen in mijzelf, maar ik heb het allemaal in huis. Ik ben hier met een doel en mag mijn leven vorm geven. 

Het riet zal mij hiervoor de benodigde energie geven.

 

Op welke manier kan de *Sleedoorn* mij op dit moment bijstaan?

Een moeilijke en ontwrichtende periode betekent vaak het begin van een noodzakelijke, maar grondige verandering. Deze boom helpt om zo goed mogelijk door deze periode heen te komen.

De Sleedoorn nodigt uit, om na te denken over mijn leven. Welke mensen, situaties, overtuigingen en gedragingen kan ik nog los laten? De enige die ik kan veranderen is mezelf. Ik mag erop vertrouwen dat ik tijdens dit proces gedragen word. Wanneer een deur dicht gaat, zal er een andere opengaan.

Deze boom en zijn doorns staan voor bescherming. Het kan mij helpen om duidelijke grenzen te stellen en te bepalen wie en wat ik toelaat. Ik kan niet altijd kiezen wat er in het leven gebeurd, maar wel hoe ik met de uitdagingen om ga. Daarnaast geven uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor groei. Soms kan ik een aankomende storm niet afwenden of vermijden en moet ik het over me heen laten komen. Ik kan dan alleen de touwen vastknopen, en blijven vertrouwen dat alles goed komt. Ook deze storm gaat voorbij. 

 

Natascha ✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.