Blog

Welkom bij mijn blog

 

Ik vind het heel erg fijn om te schrijven en woorden te geven aan mijn levenservaringen. Zowel de ups, als de downs en de flows. Open & eerlijk. Hieronder kun je al mijn verhalen lezen. 

 

💛

Huisreiniging 🤍

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag of ik een huisreiniging wilde doen met Salie. Degene voelde en zag van alles in haar huis, maar vond het spannend om zelf hiermee aan de slag te gaan. Hoewel ik dit eigenlijk niet doe, voelde ik er bij haar een *Ja* op. Het was een hele fijne ervaring. Ik heb haar hele huis gesmudged en ter afronding hebben we voor wat extra bescherming een paar blaadjes Salie neergelegd, op een plek die zij prettig vond. 

Lees meer »

Waterritueel 💧& Intenties 🌷

Vorige week had ik een mooie bos tulpen gekregen. Ze hebben 11 dagen gestaan, maar nu beginnen ze echt te hangen en vallen de blaadjes ervan af. Dit voelt als een mooi moment voor een waterritueel, waarbij voor wie dat wilt intenties gezet kunnen worden voor aankomende week.

Lees meer »

De helende werking van de Chakapa 🌿

Vorig jaar kwam Leah bij mij voor een klanksessie. Zij voelt net als ik een enorm sterke verbinding met allerlei verschillende instrumenten. We raakten hierover aan de praat en ze vertelde over de Chakapa. Vervolgens liet ze mij een foto zien en wauw wat vond ik haar mooi.

Lees meer »

Wilgenbast & Het inzetten van kruiden 🌿

Wilgenbast is onder andere een natuurlijke pijnstiller. In de bast en in mindere mate in het blad zit een stofje genaamd salicine. Het stofje kan door onze stofwisseling omgezet worden naar salicylzuur en dit werkt pijnstillend.

Lees meer »

De natuur ontwaakt 🌱

Juist nu is het heerlijk om lekker naar buiten te gaan. Ja het is grijs, nat en koud, de bomen zijn kaal, maar de sapstromen zijn alweer op gang aan het komen. De natuur begint lanzaamaan te ontluiken. Wanneer je goed kijkt kun je de eerste kleine blaadjes en opkomende bloemen, planten en kruiden al zien. Daarbij laten de vogels ook steeds meer van zich horen. Voor je zintuigen is het juist nu echt genieten. Kijk om je heen, spits je oren, ruik de geuren en voel de natuur ontwaken.

Lees meer »

Mijn baarmoeder ❤️

Vandaag had ik een afspraak bij de gynaecoloog. Ik was behoorlijk zenuwachtig en voelde me beroerd, maar mams was gelukkig mee. Een week of drie geleden is er iets gezien in mijn baarmoeder wat er niet hoort. Er zijn toen twee uitstrijkjes afgenomen en de uitslagen hiervan had ik inmiddels al binnen. *Er zijn geen kwaadaardige cellen gevonden*. 

Lees meer »

Wist je dat? *Zeep*

Zeep ruikt misschien wel lekker en geeft je een schoon gevoel, maar het is niet zo goed voor je huid. Je wast er zowel de slechte bacteriën, als de goede bacteriën mee van je lijf. Daarbij was je een deel van je huidvet weg. Dit vet vormt een natuurlijk beschermlaagje op je huid.

Lees meer »

Uitgenodigd als ervaringsdeskundige

Vorige week mocht ik als ervaringsdeskundige aansluiten bij een hulpverleningsgesprek en wauw wat vond ik het leuk. Het was fijn om mezelf via deze weg met iemand te mogen verbinden. In dit geval stond deze persoon er ook voor open. Hij vertelde tegen bepaalde dingen in het leven aan te lopen en op zoek te zijn naar een passende therapie. Door de jaren heen heb ik verschillende therapieën gevolgd en de technieken eigen kunnen maken. Ik vond het leuk om hier het één en ander over te delen, maar ook het samen onderzoeken wat bij hem zou kunnen passen. Er ontstond een open en eerlijk gesprek. Daarbij vond ik zijn motivatie, wil en bereidheid erg mooi om te zien. Dit heb ik hem ook teruggegeven. Niet iedereen heeft dit in zich of kan het opbrengen. Wat begrijpelijk is. De GGZ kan wat dat betreft veel van iemand vragen. Ik heb dat zelf ook ervaren.

Lees meer »

Klankschaal massage 🎶

Nog niet zolang geleden heb ik een cursus *Tibetan Sound Healing and Sound Therapy* afgerond en  ik mag nu ook klankmassages gaan geven. Hierbij maak ik gebruik van een klankschaal die speciaal hiervoor bedoeld is. Deze klankschaal plaats ik op het lichaam, zodat de trillingen diep in het lichaam kunnen zakken.

Lees meer »

Mijn baarmoeder ❤️

Momenteel word ik uitgenodigd om diep in mijn lichaam te zakken. In het donker van mijn baarmoeder. Ze vraagt om aandacht en met alle liefde die ik in mij heb houd ik haar vast. Ik ben er, samen met alle emoties, gevoelens, gedachten en herinneringen. Samen wachten we af...

Lees meer »