Torticollis spasmodica & Tweede botox behandeling

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 20:12

Vorige week heb ik voor de tweede keer botox injecties in mijn nek en hals gekregen. Ik wist wat ik kon verwachten en was hierdoor (gelukkig 😅) een stuk minder zenuwachtig. Dit zorgde ervoor dat de injecties ook minder pijnlijk waren.

 

Dezelfde spieren als de vorige keer zijn opnieuw behandeld en deze keer heeft de neuroloog een grote spier aan de rechterzijkant van mijn nek meegenomen en een aantal spieren in mijn hals. Het was even spannend of ik last zou krijgen van bijwerkingen, waaronder slikproblemen, maar dit is gelukkig niet het geval.

 

Ik heb met de neuroloog afgesproken om de volgende keer de spieren hoog boven in mijn nek, bij de schedelrand mee te nemen. Dat vond ik voor deze keer nog te spannend en dat was ook helemaal oké. Samen in overleg worden de injecties rustig aan opgebouwd.

 

Ik merk dat mijn nek en hals spieren al rustiger zijn. Mijn hoofd draait minder ver naar links en de dwangstanden en spasmen zijn minder. Hierdoor heb ik minder last van verrekkingen en dus ook minder pijn.

 

Het is zo ontzettend fijn dat deze behandeling aanslaat. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal voel ik me rustiger. Doordat er een diagnose is gesteld, kan ik het naar mijn omgeving toe benoemen. Ik merk dat dit veel spanning en schaamte wegneemt, waardoor ik meer mezelf kan zijn. 🙏

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb