Kaartlegging 🃏: Volle Maan van de Yuletijd 🌕

Gepubliceerd op 9 december 2022 om 23:41

Voor deze Kaartlegging heb ik mezelf afgestemd op de Volle Maan van dit moment: *Maan van de Yuletijd*. De hele maan is verlicht en zichtbaar. Energetisch is de maankracht nu op z'n grootst.

Deze maan wordt ook wel Maan van de Langste Nacht of Koude Maan genoemd. Het is tijd voor verdieping, bescherming en zuivering.

 

Hoe kun je de aankomende periode zorgen voor verdieping in jouw leven?

 

Eagle
Adelaar
Op de kaart zie je een grote adelaar. Ze is een tijd weggeweest en keert nu terug naar haar nest.  Het is tijd om tot rust te komen en jezelf een aantal vragen te stellen:
* Wat heb je het afgelopen jaar meegemaakt, gedaan en geleerd?
* Waar sta je nu in jouw leven en is dit ook de plek waar je wilt zijn?
* Wat zijn jouw intenties voor het aankomende jaar?
* Zijn er eventueel nog obstakels en kun je deze als kansen en mogelijkheden zien?

 

Hoe kun je jezelf de aankomende periode beschermen?

 

The Rattle
De ratel
De ratel wordt door Sjamanen tijdens rituelen en ceremonies gebruikt om de *Nature Spirits* aan te roepen. Tegenwoordig gebruikt men ratels ook wel om tot rust te komen. Door in een bepaald ritme te ratelen, kun je een overprikkeld hoofd tot rust brengen. De ratel wil je laten weten dat het er is om je te beschermen tegen de drukte van December. Mocht je toch wat extra behoefte hebben aan rust, denk dan aan het geluid van een ratel.

Deze kaart voelt voor mij ook alsof je het heft in eigen handen mag nemen. Wanneer je de behoefte hebt aan rust kun je ritmische muziek opzetten of zelf creëeren. Hierbij kun je gebruik maken van instrumenten, maar ook je lichaam inzetten. Je kunt met je handen kloppen op een tafel of met je voeten op de grond tikken.

 

Op welke manier kun je jezelf de aankomende periode zuiveren?

 

The Holy Mountain
De Heilige Berg
Wauw, wat een krachtige kaart. Op de kaart zie je een berg. Deze heilige berg is er om je te laten weten dat het tijd is voor actie. Laat je twijfels niet de overhand nemen, je hebt de benodigde uitrusting en kracht. Je mag erop vertrouwen dat je alles aan kunt en dat het je gaat lukken om de top te halen. Wanneer je boven op de berg bent aangekomen, is er een fantastisch mooi uitzicht.

Ik voel verschillende manieren waarop je deze heilige berg zou kunnen beklimmen. Je kunt je lichaam fysiek op een actieve manier in beweging brengen. Dan wel het liefst in de buitenlucht. Daarbij kan het ook door middel van een meditatie of een visualisatie. Bekijk vooral wat voor jou goed voelt en wat bij je past.

 

Daarbij vind ik het heel erg mooi dat je op alle kaarten de Volle Maan kunt zien. 🌕

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb