De Toren ⚡

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 16:13

Toen ik net begon met het leggen van tarotkaarten trok ik elke keer opnieuw de toren. Ik vond de kaart enorm beangstigend. Op de kaart wordt een toren getroffen door de bliksem, waardoor het in brand vliegt en mensen genoodzaakt zijn om uit het raam te springen. Het dak van de toren knalt eraf. Het ziet er niet geruststellend uit.

 

Naarmate ik me verder ging verdiepen in deze kaart werd mij duidelijk dat het gaat over uitbarsting, opschudding en zelfs vernietiging, wat uiteindelijk kan leiden tot bevrijding. Hoewel het heftig klinkt, hoeft het niet zo heftig te zijn. Het is wel duidelijk dat er een verandering mag gaan plaatsvinden en dit kan op alle levensgebieden zijn.

 

Iets wat mij opvalt is dat er aan de linkerkant  een man uit het raam springt en rechts een vrouw. Terwijl links normaal gesproken staat voor het vrouwelijke en rechts voor het mannelijke. De yin en yang die samen één vormen, komen los van elkaar te staan. Dit geeft voor mij aan dat de verandering op een diepe laag plaats vindt en dat kan ontwrichtend aanvoelen.

 

Daarbij is het soms nodig om ruimte te maken, zodat er weer wat nieuws kan gaan ontstaan. Soms moet iets er met wortel en al eruit getrokken worden of volledig platbranden, om daadwerkelijk de benodigde ruimte te creëren. Dit is niet altijd even leuk en soms zelf pijnlijk. Tegelijkertijd voel ik ook nieuwsgierigheid en een kriebel in mijn buik van spanning. Wat mag er dan gaan ontstaan? En hoe zal dat dan zijn? Er is een nieuw avontuur in aantocht... 

 

Wanneer ik de kaart op deze manier bekijk vind ik het niet meer zo beangstigend, maar voel ik de uitnodiging om te bekijken waar ruimte gemaakt mag worden. Op deze manier kan ik het heft in eigen handen nemen en meebewegen met de energie van de kaart.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.