Wim Hof Methode 🌬️🚿πŸ’ͺ🏻

Gepubliceerd op 1 mei 2022 om 19:58

Twee weken geleden ben ik gaan experimenteren met de Wim Hof Methode. Ik had mezelf  aangemeld voor een gratis mini cursus en ben gaan oefenen.

 

Deze methode bestaat uit 3 pijlers

* Ademhalingsoefening 🌬️

* Koud douchen 🚿

* Mindset: Vastberadenheid en Focus πŸ’ͺ🏻

 

Ademhalingsoefeningen

Deze ademhalingsoefening had ik als eens eerder gedaan. Ik vond het een intense oefening, maar ook heel erg fijn. Tijdens deze oefening voelde ik mijn bloed en energie sneller stromen en mijn lichaam voelde vanbinnen heel erg koud. Daarnaast voelde ik me volledig in het moment, gefocust en alert.

 

Koud douchen 

Ik dacht dat het de bedoeling was om direct onder de koude douche te gaan staan. Dit heb ik heel vaak geprobeerd, maar dit lukte niet. Ik houd de knop van de kraan vast en draai hem niet open. Iets in mij wilt niet de schok, die je krijgt van een plens koud water over je heen...tijdens de mini cursus legt Wim uit hoe hij dit doet. Hij gaat eerst onder de warme douche en daarna onder de koude. Het is niet nodig om meteen steenkoud te beginnen, maar je mag je lichaam langzaam laten wennen aan een koudere temperatuur. Eerst je armen en benen en vervolgens kun je er rustig aan onder gaan staan. 

Dit ging ontzettend goed en het voelde heerlijk. Bam... Ik was meteen wakker, voelde me fris en klaar om de dag te beginnen. 

 

Mindset 

Vastberadenheid en Focus heb ik van mijzelf al genoeg. Zodra ik iets wil, dan kan ik er volledig voor gaan. 

 

En hoe nu verder? 

Na 1 week ben ik gestopt met de Wim Hof Methode. Deze methode geeft mij een energie boost, maar deze voelt te krachtig. Het geeft meer dan ik aankan. Daarnaast kreeg ik een eczeem uitbarsting. Enorme plekken op mijn hoofd, handen en voeten en ik kreeg jeuk over mijn hele lichaam. 

 

Eindconclusie 

Ik vind Wim Hof een ontzettend inspirerende man. Zijn methode is eenvoudig, voor iedereen toegankelijk en wetenschappelijk onderbouwd. Hij heeft voor veel mensen, over de hele wereld echt iets kunnen betekenen. Deze methode past alleen niet bij mij en dat is helemaal oke...😊

Natascha ✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.