Mijn Geboortedier: De Kraai

Gepubliceerd op 8 juli 2022 om 19:51

Weegschaal

Ik ben geboren tussen 23 september en 22 oktober. Volgens de westerse astrologie ben ik een *Weegschaal*. Volgens de Moeder Aarde Astrologie, ben ik een *Kraai*. Ik ben geboren in de tijd van de vallende bladeren en aan het begin van het seizoen van verinnerlijking. Deze periode staat voor loslaten, groei en langzaam naar binnen keren. De natuur leert ons dat verandering en loslaten iets moois kan zijn. De bladeren veranderen prachtig van kleur en dwarrelen van de bomen.

 

VlinderClan

De Clan waartoe ik behoor zijn de *Vlinders*. Vlinders zijn altijd in beweging en hebben een constante verandering van houding. Daarnaast zijn vlinders organistoren en brengers van nieuwe ideeen.  Ik ben graag met allerlei verschillende dingen bezig en heb ideeen in overvloed.   

 

De kraai

Over de hele wereld komen meer dan honderd kraaiensoorten voor, waaronder de Roek, de Raaf, de Ekster en de Kauw. De kraai is een gedrongen vogel met zwarte veren en heeft een sterke snavel en poten. Het is een dier dat zich gemakkelijk aanpast en bijna overal kan wonen. Ik ben iemand die zich vrij gemakkelijk aanpast aan verschillende situaties. Echter heb ik niet het gevoel dat ik overal kan wonen. Ik heb echt behoefte aan een vaste, veilige, fijne plek en ik zal hier niet zomaar weggaan.

 

In essentie kan de kraai worden gezien als een plunderaar en aaseter. Hij voedt zich hoofdzakelijk op de grond met granen, wortelgewassen, vruchten, noten, kadavers, insecten en kleine dieren. Ze gaan altijd met een groep op zoek naar voedsel, nooit alleen. Als het gaat om eten, dan vind ik het ontzettend gezellig om samen te eten. Daarnaast eet ik elke morgen pap, veel groenten, fruit en nootjes. Geen kadavers, insecten en kleine dieren 😁.

Volgens de opvatting van de indianen is de kraai een *evenwicht scheppende kracht* binnen de natuurlijke orde. Hij verwerkt al het vuil en zorgt daarmee voor balans. Ik zie mezelf als een stofzuiger of hekkensluiter. Ik ben niet iemand die voorop loopt, maar ziet wat er blijft liggen of interessant is & hier vervolgens zorg voor draagt.

Daarnaast zien de indianen de kraai vanwege zijn intelligentie en het vermogen om zich overal op zijn gemak te voelen als een *Leraar Vogel*. Hier herken ik mezelf wel in. Mensen nemen regelmatig contact op voor advies of zien mij als voorbeeld.

De kraai is een individu, sociaal, nieuwsgierig, bezield, intelligent dier en altijd op zoek naar manieren om zich te verbinden met een ander. Ondanks de intelligentie, zorgt de nieuwsgierigheid vaak voor situaties waarbij er sprake is van onvoorzien gevaar. Hij kan zo gefascineerd worden door een glimmend object, dat anderen gebieden in het dagelijks leven geneerd dreigen te worden. Dit leidt regelmatig tot een crisis van geloof, gezondheid of praktische overdenking. Zodat ze tijdelijk weer in evenwicht gebracht kunnen worden. Ik ben een ezel die zich honderd keer aan dezelfde steen stoot of aan verschillende stenen. Ik leer echt door te doen, volledig te ervaren en op deze manier kom ik erachter of iets wel of niet werkt. Dit zorgt inderdaad zo nu en dan voor een crisis.

 

Kraaien zijn bang om alleen te zijn en geconfronteerd te worden met hun eigen gezelschap. Hierdoor zijn ze veel gericht op verbondenheid met anderen, pleasen en het plezieren van anderen en hebben ze weinig geleerd over zichzelf. Ik ben altijd heel erg bang geweest om alleen te zijn. Hierdoor zocht ik naar verbinding, maar kwam ik niet per definitie uit bij de juiste mensen. Daarnaast wilde ik het graag goed hebben met iedereen, wat leidde tot het pleasen en plezieren van anderen. Inmiddels kan ik hier beter mee om gaan. Ik ben niet meer bang om alleen te zijn en vind het met momenten zelfs heel fijn. Daarnaast besteed ik tijd en aandacht aan de mensen bij wie ik me fijn voel en volledig mezelf kan zijn. Door meer op mezelf te zijn, heb ik de tijd kunnen nemen om mezelf te leren kennen. Hierdoor heb ik allerlei mooie aspecten van mezelf kunnen ontdekken. Met als gevolg dat ik veel meer evenwicht en harmonie in mijzelf voel, maar ook in het contact met de mensen om mij heen. 

 

Net als de Weegschaal zijn Kraaien heel trouw en loyaal en altijd op zoek naar het juiste evenwicht. Dit wordt gedaan door met zijn vleugels de veranderingen in de atmosfeer aan te voelen en deze te beheersen. Ik ben ontzettend trouw en loyaal, maar wel alleen in verbinding met de juiste mensen. Tevens ben ik heel erg sensitief en kan ik goed aanvoelen wat ik zelf, maar ook een ander nodig heeft om het juiste evenwicht te vinden.       

Natascha ✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb