Handboek Chakra Psychologie

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 14:26

Vanmorgen dacht ik ineens aan mijn verlangens van vorig jaaren de mooie stappen die ik hierin heb kunnen zetten. 

 

* Ik wil mezelf heel graag vrij kunnen bewegen.
* Ik wil heel graag lichamelijke rust, kalmte en ontspanning kunnen ervaren.
* Ik wil mezelf fijn en veilig voelen in mijn eigen lichaam en in sociale situaties.
* Ik wil mijn eigen lichaam aan mezelf toe kunnen eigenen en hierop kunnen vertrouwen.

 

Ik zou hiervoor therapie gaan volgen bij *Thuis in je Lijf* in Utrecht. Hoewel het echt voelde als de juiste plek en therapeute, had ik na een aantal sessies besloten om de therapie te stoppen.

 

Het proces om mijn verlangens te realiseren, stopte echter niet. Ik ben het proces zelf aan gegaan, maar dan op een andere manier. Het Handboek Chakra Psychologie, *Zelfverwezenlijking in zeven stappen* van Anodea Judith heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Het oude Oosterse chakra systeem wordt in dit boek verklaard vanuit de Westerse psychologie. Alle zeven chakra's worden uitgebreid beschreven.

 

Je kunt met het boek afhankelijk van je behoefte verschillende kanten op. Ik heb er bewust voor gekozen om mezelf op het hier en nu te richten.
Hoe hebben mijn chakra's zich door de jaren heen ontwikkeld,? Hoe is het nu? En op welke manier kan dit boek hierin een bijdrage leveren.

 

Er staan zoveel mooie oefeningen in die kunnen helpen om de chakra's en het hele systeem weer in balans te brengen. Ik heb mezelf van onder naar boven opnieuw opgebouwd en ik voel me zoveel meer in balans. Dit proces heeft een jaar geduurd. Ik heb de tijd genomen om alle hoofdstukken door te lezen, te doorvoelen en te doorleven. Zodat het zich ook goed kon verankeren.

 

Om terug te komen op mijn verlangens van een jaar geleden. Ik kan inmidds zeggen dat deze grotendeels zijn gerealiseerd & eigenlijk meer dan dat 😁. Ja, er zijn bepaalde gevoeligheden en disbalansen, maar hoort dat ook niet bij het mens zijn? Het was in ieder geval een mooie helingsreis.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.