Tarot 🃏

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 18:53

Het boek *Tarot Wijsheid* van Rachel Pollack stond al langere tijd op mijn wensenlijstje en vandaag lag het boek in de brievenbus 😍. Vanmiddag ben ik gelijk gaan lezen en wat is het fijn om mezelf verder te verdiepen in de geschiedenis, achtergronden en betekenissen van de kaarten. Net als de ontwikkeling die de Tarot heeft doorgemaakt. Er valt nog een hoop te leren en nog meer eigen te maken, maar al doende leert men. 

 

Een tarot deck bestaat uit 78 kaarten, verdeeld in 2 delen. De Kleine Arcana en de Grote Arcana. 

 

Arcana

=

*Geheimen*

*Dat wat verborgen is*

 

Er zijn verschillende ideeën, filosofieën, theorieën, wetenschappelijke onderbouwingen, waarheden en onwaarheden rondom de geschiedenis van de tarot. Het beperkt zich niet tot één cultuur of geloofsovertuiging. Er lijkt geen vaststaand antwoord te zijn en er zijn absoluut meerdere antwoorden mogelijk. 

 

Eén van de dingen waar men het wel over eens lijkt te zijn, is dat er een groot geheim in het kaartspel verborgen ligt. Alleen welk geheim? Dat is de grootste mythe van de Tarot.

 

De kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten en 4 kleuren. Deze kleuren zijn vergelijkbaar met gewone speelkaarten.

Klaveren = Staven
Harten = Bekers
Schoppen = Zwaarden
Ruiten = Pentagrammen of Pentakels 

 

De Grote Arcana bestaat uit 22 genummerde en getitelde kaarten. De nummers gaan van 1 t/m 21. De Dwaas *kaart 0*, wordt gezien als extra kaart. Deze kaarten worden ook wel troefkaarten genoemd, omdat ze als het ware de 4 kleuren overtroeven.

 

De Rider Waite Tarot is het deck wat toch wel het meest wordt gebruikt. Een ander bekend deck is de Aleister Crowley Tarot & Ik heb zelf een vergelijkbaar deck van Jonathan Dee. Deze kwam per toeval op mijn pad. Zo zijn er verschillende tarot decks waar je uit kunt kiezen. Het belangrijkste is dat je een deck kiest waar jij je goed bij voelt ❤️.

 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.