De Grote Arcana 🃏

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 17:28

De Grotere Arcana wordt gezien als het hart van de Tarot en bestaat uit 22 kaarten. De nummers gaan van 0 t/m 21. De afbeeldingen nemen je mee op reis. Een reis waarin we onszelf leren kennen, onze eigen waarheden gaan ontdekken en mogen ontwaken. Om uiteindelijk misschien wel onze ware plek in het geheel te kunnen gaan zien en innemen.

 

Maar laten we bij het begin beginnen. De Dwaas is kaart 0 en staat als het ware buiten de andere kaarten. Hij wordt gezien als degene die door alle kaarten heen reist en allerlei ervaringen tot zich neemt.

 

Er blijven dan nog 21 kaarten over. Elke kaart staat voor een bepaald archetype. Hierbij kun je denken aan een liefhebbende moeder, een autoritair type of een religieus iemand. Deze 21 kaarten kunnen worden opgedeeld in 3 rijen van 7 kaarten. Elke rij staat voor een bepaalde ontwikkeling.

 

Het getal 3 vinden we overal ter wereld terug...
* Vader, Zoon en Heilige Geest.
* Schepper, Beschermer en Vernietiger.
* Maagd, Moeder en Oude Vrouw.
* De Drie Schrikgodinnen.
* These, Antithese en Synthese.
* Vader, Moeder, Kind.
* Bewustzijn, Onderbewustzijn en Bovenbewustzijn.

& Meer

 

Net als het getal 7...
* De Regenboog heeft 7 kleuren.
* Het menselijk lichaam heeft 7 basischakras
's in de kleuren van de Regenboog.
* De diatonische toonladder kent 7 muzieknoten.
* De 7 zuilen van wijsheid.
* De 7 hemelse plaatsen.
* De 7 zichtbare planeten.
* De 7 hemellichamen.

& Meer

 

Daarbij 3 X 7 = 21. Dit is de leeftijd waarop we als volwassene worden beschouwd 😉.

 

Kaart 1 t/m 7
De eerste rij gaat over de basis van het leven. Het opgroeien, de omgang met ouders, anderen, de maatschappij en de liefde. We zijn onze weg in de wereld aan het zoeken en ons bewustzijn neemt steeds meer toe.

 

Kaart 8 t/m 14
De tweede rij gaat over zelfkennis en transformatie. We gaan ons steeds meer realiseren dat het *Zelf* dat we hebben opgebouwd niet volledig resoneert met wie we in werkelijkheid zijn. Dit zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar onze ware zelf.

 

Kaart 15 t/m 21
De derde en laatste rij gaat over de kosmos. Het is tijd om ons te verbinden met de wereld buiten onszelf en de mogelijkheden zijn oneindig.

 

Binnen elke rij geven de eerste 2 kaarten de basis weer. De middelste 3 kaarten gaan over verschillende uitdagingen die we op ons pad tegen komen. Kaart 6 verbeeldt een krachtige ervaring en kaart 7 laat ons zien wat we kunnen worden.

 

Is hiermee de reis ten einde? Nee de reis zal zich oneindig blijven herhalen. We beginnen elke keer weer opnieuw bij het begin, maar steeds een laagje dieper.

 

*It's all infinite*

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.