Zelfcompassie Workshop ❤️

Gepubliceerd op 19 februari 2023 om 13:22

Eergisteren ben ik bij de *Zelfcompassie Workshop* van Elina Lichtendahl geweest. Deze workshop vond plaats in het Witte Kerkje in Lunteren. Ik was hier al eens eerder geweest en het is zo'n mooie en fijne plek om te zijn ⛪.

 

Tijdens deze avond werden Yin Yoga houdingen afgewisseld met visualisatie, meditatie, contemplatie en schrijfopdrachten. Ik vond het heel fijn om hierbij te zijn en echt even de tijd voor mezelf te nemen. In de ruimte lagen alle yogamatjes mooi in een kring en we hadden een leuk boekje gekregen om aantekeningen in te kunnen maken 📔.

 

We begonnen met een ontspanningsoefening. Tijdens deze oefening werd ik mezelf ervan bewust dat ik mentaal en energetisch goed voor mezelf heb gezorgd, maar dat mijn lichaam wat meer aandacht nodig heeft. Ik voelde veel verkramping en de Yin houdingen waren dan ook best wel intens. De boodschap voor mij was helder. Mijn lichaam voelt duidelijk de behoefte om 's avonds weer wat vaker aandacht te besteden aan Yin Yoga 🧘‍♀️.

 

Elina vertelde dat sommige Yin houdingen best intensief kunnen zijn: Lijden hoort bij het leven en kun je hier op een liefdevolle en vriendelijke manier mee om gaan? Kun je zijn met het ongemak? Erop vertrouwend dat ook dit voorbij gaat? Het is maar voor even. Dit betekent niet dat je ten koste van alles in een houding moet blijven. Het is belangrijk om vanuit liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf te blijven voelen wat kan en mag. Wanneer het voor jou genoeg is, mag je altijd uit de houding komen. Zo is het niet alleen tijdens het beoefenen van Yoga, maar ook in het dagelijks leven 🙏.

 

Voor elke Yoga houding stelde Elina ons een vraag om tijdens de houding bij stil te staan. Na de houding konden we onze antwoorden in het boekje opschrijven. Deze schrijfopdrachten hielpen om zicht te krijgen op onze innerlijke kritische stem. Wat zegt deze stem? Wat probeerd deze stem te beschermen? Wat heb je nodig? Hoe kun je hiervoor zorgen? En welke eerste stapjes kun je hierin zetten?

 

Mijn innerlijke kritische stem ging over of ik er mag zijn, mijn beperkingen en het gevoel van schaamte.

 

Eén van de yoga houdingen, genaamd *De Hert* hielp mij om hier doorheen te breken. Hoewel het voelde als een pittige houding, kwam er ook ontzettend veel spanning in mijn heup en bekkengebied los. Vervolgens zag ik midden in het bos een hert met een groot gewei staan. Hij stond vol trots rechtop. Ik voelde dat ik zelf rechtop mocht gaan staan, met mijn hoofd omhoog. Ja, ik mag trots op mezelf zijn. Ook met al mijn beperkingen 🦌.

 

Vervolgens nodigde Elina ons uit om verbinding te maken met het kleine kind in jezelf, om daarna verbinding te maken met jezelf als tiener. Kleine Natascha kon ik als vanzelf een knuffel geven, maar mijzelf als tiener vond ik best wel moeilijk. Ik had besloten om hier op dit moment niet te lang bij stil te staan en mezelf mee te laten nemen door de woorden van Elina. Hierdoor heb ik *Kleine Natascha* en *Tiener Natascha* een knuffel kunnen geven. Beiden heb ik bovenop het hert gezet en samen zijn we door het bos gaan wandelen. Dit voelde heel fijn en door alle lagen van mezelf stroomde een gevoel van trots 😁.

 

Als laatste mochten we een kaartje uitzoeken. Hier mocht je voor jezelf een fijne, liefdevolle boodschap op schrijven.

 

Lieve Natascha

Ik hou ontzettend veel van jou. Je mag trots op jezelf zijn. Ook met al je beperkingen. Je mag er helemaal zijn zoals je bent.

Veel liefs,
Van Mij

 

Ter afsluiting was het tijd voor de laatste houding. De eindontspanning, shavasana. Er werd muziek gedraaid van Essie Jain, *O, I Love You*. Ik vond het zo mooi en liefdevol ♥️. Door de muziek voelde ik me een heel erg gesteund en gedragen.

Dankjewel Elina voor deze fijne en helende avond 🙏.

 

Elina is onder andere yoga docente en dramatherapeute. Ze is een ontzettend lieve, warme en krachtige vrouw. Mocht je meer over Elina willen weten? Klik dan op onderstaande button.

 

*Momenteel wordt de website bijgewerkt, maar je kunt haar ook altijd een email sturen: info@elinalicht.nl

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb