Mevrouw mag ik er even langs?... 😵

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 12:45

Een ogenschijnlijk normale vraag, kan voor iemand met PTSS een trigger zijn. Gisteren liep in m'n uppie in de Zoo en Zo. Een vrouw stond achter mij en vroeg heel vriendelijk of ze er even langs mocht. Ik schrok enorm van haar. Ze benoemde dat ik niet hoefde te schrikken en hoewel dat klopt, gebeurde het toch.

 

*Mijn systeem staat als het ware te scherp afgesteld. Waardoor ik normale situaties signaleer als *gevaar*.

 

Gelukkig bleef het bij een schrik reactie en raakte ik niet in paniek. Mocht dit wel gebeuren, dan is dat zo. Hier kan ik niets aan doen. Ik probeer zo normaal mogelijk te leven en om te gaan met de situaties zoals ze komen.

 

Mijn ervaring is dat door situaties te blijven aangaan, het heel langzaam aan rustiger wordt. Ik kan de momenten waarop ik mijn huis niet uit durfen nog goed herinneren. Nu durf ik alleen in een grote winkel rond te lopen. Hoe tof is dat 😁.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.