VNS Daith Piercing👂

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 14:30

Enige tijd geleden ben ik samen met een vriendin naar Uden geweest om een medische piercing (Daith Piercing) te laten plaatsen bij Tanja Beckert. 

 

Het was een bijzondere en intense dag. In de ochtend voor vertrek ging er van alles mis. Ik had mijn spullen in in de auto gelegd en gooide de autodeur dicht...Ja, met mijn autosleutel in de auto. De reservesleutel zat in mijn tas en ook deze lag in de auto, net als mijn lunch🤦‍♀️. Ik raakte behoorlijk in paniek, maar het is met veel dank aan de vriendin die mee ging allemaal goed gekomen ❤️. 

 

Maar goed 😉... 

 

Eenmaal aangekomen in Uden, werden we verwelkomd door Tanja. Onder het genot van een kopje thee vroeg ze of ik wat over mezelf wilde vertellen en wat de reden was voor het plaatsen van een Daith Piercing. Ik had haar verteld dat ik in mijn leven veel had meegemaakt en daarmee ook mijn gehele systeem. Hoewel ik echt al hele fijne en mooie stappen heb kunnen zetten, zou het fijn zijn als deze piercing kan helpen om het geheel wat meer in balans te brengen. 

 

Tanja vroeg welke klachten ik nu ervaarde en dat was best een confronterende vraag: 

 

* Pijn in mijn spieren en gewrichten. 

* Nachtmerries. 

* Enorm gevoelig voor harde geluiden. 

* Chronische depressie, maar momenteel goed in balans. 

* Verschillende angststoornissen, PTSS en chronisch burn-out. 

* Torticollis spasmodica. 

 

Kortom een hele mond vol, waar ik niet dagelijks bij stil sta. Tanja vertelde dat met deze piercing niet alles over zal gaan. Het zal lichter gaan worden, waardoor het allemaal net even wat makkelijker gaat. 

 

Vervolgens vroeg ze of ik op de massagetafel wilde komen zitten. Ze is aan mijn nek en rugspieren gaan voelen en heeft gevraagd waar het pijnlijk aanvoelde. Eigenlijk alle plekken waar ze mij aanraakte waren pijnlijk. Hierna heb ik een aantal formulieren bekeken met strepen erop. Hierbij mocht ik met een cijfer tussen de 0 en de 10 aangeven in hoeverre het prettig was om naar te kijken. Veel van de formulieren vond ik echt niet prettig. 

 

Ook wilde ze in mijn mond kijken om te zien naar welke kant mijn huig hing. Bij mij was dit naar links. 

 

Vervolgens heeft ze met een specialistisch apparaat gekeken om het precieze punt van de Nervus Vagus in mijn oren te bepalen. 

 

Nervus Vagus? 

 

De Nervus Vagus is de tiende zenuw van onze twaalf hersenzenuwen. Het is de langste en meest complexe zenuw in ons lichaam. Het verbindt het brein met alle belangrijke organen in het lichaam, zoals de de maag, het hart, de longen en de darmen. Daarbij speelt deze zenuw een belangrijke rol in het parasympathisch zenuwstelsel. Waaronder het jezelf kalmeren na een stressvolle situatie. Wanneer deze zenuw niet optimaal functioneert kan dit invloed hebben op allerlei systemen in het lichaam. 

 

In het oor zit een stimulatiepunt en deze kan worden geoptimaliseert door het plaatsen van een Daith Piercing. Door het stimuleren van de Nervus Vagus wordt het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd, waardoor het lichaam zich na een stressvolle situatie sneller kan ontspannen 

 

Nadat het precieze punt in mijn linkeroor was bepaald heeft ze in dit punt een naaldje geplaatst. Ik kon op deze manier ervaren wat de stimulatie van de Nervus Vagus doet voor mijn systeem. Ik voelde veel meer ruimte en lichtheid in mijn hoofd. Alsof er een frisse wind door mijn brein was heengewaaid. Mijn ogen konden zich ook veel beter focussen. Daarentegen, voelde Ik weinig verschil in mijn lichaam. 

 

Vervolgens heeft ze het naaldje aan de linkerkant eruit gehaald en mij heel even de tijd te geven om bij te komen. Daarna heeft ze hetzelfde gedaan in mijn rechteroor. Opnieuw het precieze punt in mijn oor bepaald en een naaldje geplaatst. De pijn en vermoeidheid in mijn lichaam voelden een heel stuk minder, maar mijn hoofd voelde heel zwaar. 

 

Vervolgens heeft ze in mijn beide oren een naaldje geplaatst. Ik ben even gaan staan en toen kwamen de tranen. Een intens verdriet. Ik voelde me recht, uitgelijnd, licht en energiek. Alsof er een zwaarte van me af viel. 

 

Eenmaal weer bijgekomen van alle emoties heeft Tanja opnieuw mijn nek en rugspieren aangeraakt om te bekijken hoe het nu is. Mijn spieren voelden ditmaal veel meer ontspannen en bijna niet pijnlijk. Ik kon nu ook prima naar de formulieren met strepen blijven kijken. 

 

& Toen was het tijd om niet één, maar twee piercings te laten plaatsen. Ik mocht gelukkig de hand van een vriendin vasthouden & Au... Ja, het plaatsen van een piercing doet pijn, maar daarna voelde ik een enorme adrenaline kick. Helemaal happy 😁. 

 

Hoe het nu gaat? Dat kun je lezen in een volgende blog, wordt vervolgd... 😉!

Mocht je meer willen weten over de Daith piercing en het plaatsen ervan? Klik dan op onderstaande button. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.