Zingende klankschalen ๐ŸŽถ

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 20:43

Vandaag heb ik leuke, lieve vrouw ontmoet. Zij kwam bij mij langs om het samen te hebben over klankschalen. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat we veel dezelfde interesses hadden.

 

Zij vroeg of ik de klankschalen ook kon laten zingen? Ik had er wel van gehoord, maar geen idee hoe het precies werkt. Vervolgens heeft ze me laten zien en horen hoe je dit kunt doen. Ze vertelde dat het met kleinere schaaltjes soms wat moeilijker gaat. In de avond ben ik hier een tijdje mee gaan oefenen en inmiddels heb ik het al aardig onder de knie. 

 

Wanneer ik met de klopper tegen een klankschaal aantik en rustig met een cirkelende beweging langs de schaal heen wrijf, laat de klankschaal een mooie, heldere toon horen. De vibratie van de schaal is hierdoor sterker te voelen en deze houdt ook voor een langere tijd aan.

 

Deze mooie techniek kan ik nu gaan inzetten tijdens de klankschalensessies.

๐ŸŒŸ Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb