Rosa ๐Ÿฎ๐Ÿงก

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 18:19

Tijdens mijn zoektocht naar een passende sjamanendrum kon ik Rosa haar geluid al horen voordat ik haar gezien had. Echter duurde het nog even voordat ik haar vond. Eenmaal aanbeland op de website van Suka Waka, zag ik Rosa voor het eerst...en wauw... Ik voelde me enorm met haar verbonden en ze stelde zich voor als Rosa. Ja, dit was de drum die ik hoorde en waar ik naar op zoek ben geweest.

 

Inmiddels kan ik met trots zeggen *Rosa is mijn sjamanendrum*. Ze is een Siberische koe van 47 cm en gemaakt op een lichtgewicht 8 kanten Rozenhouten frame. Ze wordt ook wel een *Zondrum* genoemd. 

 

Deze drum is op professionele, ambachtelijke en traditionele wijze gebouwd. Een oude ambacht zoals eeuwen geleden werd gedaan door onder andere Siberische en Native Sjamanen. Hierdoor heeft de drum een hoogwaardige klank en resonantie. De klank is zuiver en zeer laag en heeft een diepe, warme, resonerende klank in een D toon.

 

Grootmoeder Maan

De koe is het oersymbool van de Grote Moeder. Ze is zowel hemels en aards.

 

Hemels, omdat haar horens een halve maan vormen. Wat ook wel een symbool is van vruchtbaarheid. Daarbij wezen de Oude Sumeriërs erop dat de kleur van de koeienmelk lijkt op die van het maanlicht.

 

Aards, omdat zij met haar voedende kracht lijkt op moeder aarde. Met haar kalme aanwezigheid is zij een symbool van rust en vrede.

 

In het Hindoeïsme staat de koe bekend als een heilig dier. Er mag haar niets in de weg gelegd worden. Ze is het symbool van vruchtbaarheid en vervulling van alle vormen van honger. Waaronder dus ook alle wensen en verlangens.

 

Drumstok

De hoogwaardige drumstok met koeleder en schaap heeft twee verschillende kanten voor diverse tonen.

 

Het koeleder staat symbool voor de rijkdom van Moeder Aarde: Aarde, moeder, verzorging en de vruchtbaarheidscycli van Grootmoeder Maan.

 

Het schaap staat symbool voor voeding, warmte en rust.

 

Licht gewicht Rozenhouten frame

De verzachtende werking van Rozenhout maakt mensen meer ontvankelijk voor het genieten van alle mooie dingen om hen heen. Het heeft een harmoniserende en ontspannende werking op de geest. Rozenhout is overigens niet afkomstig van een rozenstruik, maar van een (rode) palissandersoort.

 

Rozenhout olie

Rozenhout olie kalmeert het zenuwstels en heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking.

 

Rosa & Ik

Inmiddels is Rosa al een tijdje bij mij thuis. Regelmatig zit ik in alle rust op de bank, te genieten van haar diepe, warme, resonerende klank. Ze klinkt het mooist wanneer het buiten regent. Alsof haar geluid dan nog meer gedragen wordt. Ook werk ik met haar samen tijdens de sessies *Thuiskomen bij jezelf*.

 

Suka Waka

Suka Waka beheerst vrijwel alle Sjamanemdrum bouwtechnieken. Zowel van de hedendaagse tot de traditionele.

 

Naast het maken van allerlei verschillende drums, maakt ze soms ook krachtvoorwerpen van onder andere vintage materialen om zo de spirits een nieuw leven te geven.

 

Daarbij is zij ingewijd om les te geven in het Siberisch, Peruaas en Noord Amerikaanse stroming van het Sjamanisme. Zij geeft dan ook allerlei verschillende workshops en op aanvraag komt ze ook op locatie. 

 

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden? Klik dan op onderstaande button en bekijk haar website.

๐ŸŒŸ Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb