Sjamanistisch reizen

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 11:29

Enige tijd geleden heb ik meegedaan aan een workshop *Sjamanistisch reizen* van Elina Lichtendal & wauw wat was het bijzonder.

 

Sjamanistisch reizen wordt ook wel trancereizen genoemd. Je kunt het vergelijken met een hele diepe meditatie, waarbij je verbinding maakt met een ander bewustzijnsniveau. Ik voel me altijd heel ontspannen en tegelijkertijd heel helder. Alsof ik op een diepere laag in verbinding sta met mijzelf. Hierdoor kunnen inzichten doorkomen. Delen van jezelf vanuit het onderbewuste in het bewustzijn worden gebracht, om het vervolgens de aandacht te geven die het nodig heeft. Het ontmoeten van je krachtdier. Reizen tussen verschillende dimensies, verbinding maken met je voorouders & nog zoveel meer.

 

Samen met nog drie andere vrouwen heb ik deze reis mogen maken. Elina maakte gebruik van haar stem, geuren en klanken. Dit voelde heel krachtig. Het hielp om mezelf over te geven en dieper te zakken in de reis. Op een bepaald moment kwamen er klanken voorbij die zo ontzettend fijn aanvoelden. Er brak iets open en ik werd helemaal schoongespoeld. Vervolgens nam ze ons mee naar de boven, midden en onderwereld. Om alle verloren delen weer terug te halen naar onszelf. Ik voelde me weer compleet. Alle missende puzzelstukjes werden teruggevonden en op de juiste plek neergelegd.

 

Eén van de bijzonderste ervaringen tijdens deze reis, was toch wel de ontmoeting met mijn krachtdier. De *Raaf*. Ik voelde haar al langer, maar ik vond het heel erg spannend om verbinding met haar te maken. Ze is zo groots, intens en overstijgend, maar tijdens deze reis mocht de verbinding met haar geboren worden. In mijzelf, mijn baarmoeder. Om vervolgens vanuit mijn lichaam op te stijgen en vol vertrouwen en wijsheid omhoog te vliegen. Wetende dat Ik het aan kan.

 

Op een bepaald moment nam Elina ons mee naar de verbinding met onze voorouderlijnen. Ik heb mijn vrouwelijke voorouderlijn kunnen zien. Deze lijn gaat eindeloos ver terug in de tijd. Zoveel vrouwen, met zoveel pijnlijke stukken. Ik vond het  heel intens. Het heeft wat in mij losgemaakt en in beweging gezet. Er mag zo ontzettend veel liefde en heling naar toe.

 

Elina gaf na afloop aan dat ze bij dit deel van de reis iets in de ruimte voelde gebeuren en er hierdoor niet dieper op in is gegaan. Ja, trancereizen kunnen mooi, helend en verdiepend zijn, maar ook intens en confronterend. Hierom is het belangrijk om samen met iemand te reizen bij wie je je veilig voelt, maar ook bij iemand die kan aanvoelen wat zowel de groep als ieder individu kan dragen.

 

Na afloop hebben we gezamenlijk nog wat gedronken en onze ervaringen gedeeld. Eenmaal weer thuis en de weken erna werkt deze reis nog steeds door. Ik ben de verbinding met mijn Raaf aan het verkennen en verdiepen. Zij laat mij zien dat ik echt op mezelf mag vertrouwen. Wanneer ik op mezelf vertrouw, mag ik op haar rug komen zitten. We vliegen dan samen tot grote hoogte, waarbij zij al haar wijsheid met mij deelt. Wanneer er twijfel aanwezig is, zit ze hoog in de boom en dan is ze niet van plan om naar beneden te komen. Kortom een interessante verbintenis en ik ben benieuwd naar hoe het zich verder mag gaan ontwikkelen.

 

Ook de voorouderlijnen werken nog door. Regelmatig kan ik hier in meditaties verbinding mee maken. Voor nu heeft het alleen liefde en heling nodig. Dat is voldoende.

 

Elina ik wil je bedanken voor deze mooie avond. 💛

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb