Kristallen Klankschalen 💎

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 14:02

De kristallen klankschalen zijn gemaakt van 99% puur kwartskristalzand. Dit wordt ook wel silicazand genoemd. Het is een natuurlijk voorkomend element dat wordt verzameld uit de naden onder de aarde. Het zand wordt in een draaiende mal gestort en dit dwingt het zand naar de buitenrand van de mal. Op een bepaald moment wordt er een elektrische lading van ongeveer 4000 graden in de mal geschoten, waardoor de kwarts als een kom samensmelt.

 

Er zijn verschillende typen klankschalen en Ik maak gebruik van de frosted kristallen klankschalen. Dit is het meest voorkomende type. Ze worden vanwege de ruwe buitenkant *Frosted* genoemd en deze buitenlaag ontstaat tijdens het productieproces. Het zijn wat dikkere kommen, waardoor ze makkelijker vibreren, maar ook minder snel breken. Aangezien ik nog weleens onhandig kan zijn, is deze bijkomstigheid voor mij wel heel erg fijn 😅. 

 

De klankschalen zijn er in veel verschillende maten en kleuren en over het algemeen geldt: Hoe kleiner de kom, hoe hoger de toon. Hoe groter de kom hoe lager de toon. Daarbij heb ik verschillende mallets, om de schalen mee aan te kunnen slaan en te laten zingen. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.