Stap in je ware verhaal

Gepubliceerd op 14 december 2023 om 14:02

Afgelopen september heb ik meegedaan aan een workshop *Stap in je ware verhaal* georganiseerd door Vera Develing. Het was een workshop verdeeld over vier avonden, waarbij het ging over Quantum Human Design en het ontmoeten van je ware authentieke zelf. 

 

Quantum Human Design is een nieuwe en getransformeerde Human Design taal en ontwikkeld door Karen Curry Parker. Zij heeft op een positieve en krachtige manier woorden gegeven aan hoe de energie door ons heenstroomt. Haar taal heeft een hogere trillingsfrequentie, waardoor het je kan helpen om op een hoger plan je ware potentieel volledig te activeren.

 

Vera had van tevoren een uitdraai gemaakt van ieders persoonlijke chart. Deze wordt gemaakt op basis van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe het systeem als een geheel met elkaar verbonden is. Er valt veel te zien: Vakjes, lijnen, kleuren, getallen en alles heeft een betekenis. Vera nam ons mee op reis om stapje voor stapje steeds meer inzicht en verdieping te krijgen in ons *Ware verhaal*. Hoewel ik al wel bekend was met Human Design heb ik echt ontzettend veel mooie inzichten op gedaan.

 

Er zijn verschillende types en ik ben een Manifestor Generator, ook wel Time Bender genoemd, met een sacrale autoriteit en een 3/5 profiel. Dit houdt in dat ik vanuit mijn onderbuik, het sacrale gebied te reageren heb op wat goed voor mij voelt. Voor mijzelf voelt het als een pendel met 3 antwoorden. Ja, nee of misschien.

 

Eén van de inzichten die ik heb opgedaan is om echt te vertrouwen op deze pendel. Ik kan nog weleens de neiging hebben om te twijfelen. *Ja maar*. Mijn hoofd komt er dan tussen, wat zorgt voor ruis. Hier ben ik mee aan het oefenen en ik merk dat ik het steeds beter en sneller kan herkennen en daardoor eerder kan bijsturen.

 

Ook kan ik in korte tijd enorme sprongen vooruit maken. Vera vertelde dat dit kwantumsprongen genoemd worden. Het nadeel hiervan kan zijn, dat ik de neiging heb om de kleinere, maar wel belangrijke tussenstappen over te slaan of te vergeten. Het is voor mij echt belangrijk om met momenten rust te nemen, stil te staan en te bekijken welke kleinere stappen ik nog niet heb genomen. Alle stappen zijn namelijk net zo waardevol en van belang voor het uiteindelijke resultaat.

 

Een ander inzicht waren de open en gesloten centra. De centra zijn de vakjes in de chart en deze kunnen wel of niet gekleurd zijn. Gekleurd is gesloten en niet gekleurd is open. Iedereen heeft alle energie tot zijn beschikking, alleen is de energie in bepaalde gebieden constant aanwezig en in andere gebieden beïnvloedbaar voor invloeden van buitenaf. Ineens vielen er zoveel puzzelstukjes op z'n plek. Mijn emotionele centrum is bijvoorbeeld open. Hierdoor kan ik enorm meegaan in de emotionele golven anderen, waardoor het kan aanvoelen als mijn energie. Dit is enorm vermoeiend en uitputtend.

 

Hetzelfde geldt voor mijn open identiteitscentrum. Ik kan mezelf als een kameleon aanpassen aan mijn omgeving en hierdoor de verbinding met mezelf verliezen. Het is voor mij belangrijk om echt te gaan leren welke energie van mij is en welke van een ander.

 

Ik heb een 3/5 profiel en in de reguliere Human Design klinkt dit profiel nogal deprimerend.

 

3 = Martelaar

5 = Ketter

 

Echter in de Quantum Human Design worden deze profielen op een positievere manier omschreven.

 

3 = Ervaringadeskundige, zuiveraar

5 = Visionaire leider, het concreet en praktisch maken van boodschappen.

 

Ik ben iemand die leert door te doen en te ervaren. Een belangrijke mantra is: *Falen bestaat niet*. Ik mag als een ezel 100 x tegen dezelfde steen aan lopen, fouten maken, de verkeerde richting kiezen en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het toch echt niet werkt. Dat betekent niet dat ik geen succeservaringen mee maak. Die zijn er minstens zoveel.

 

Al mijn ervaringen zijn zowel voor mezelf als het collectief van belang. Als ervaringsdeskundige ben ik goed in staat om mijn ervaringen te delen met anderen, omdat ik echt aan den lijve heb ervaren wat wel en niet werkt. Daarbij kan ik de inzichten praktisch en concreet maken en daarmee als visionair leider anderen helpen met het bepalen van de richting in hun leven.

 

Mensen nemen geregeld contact met mij op voor advies. Dat vind ik heel leuk en fijn. Ik voel dat ik voor anderen echt iets kan betekenen. De keerzijde hiervan is dat ik soms het gevoel kan hebben alle juiste antwoorden klaar te moeten hebben. Uit angst om verketterd te worden.

 

Vera vertelde dat het niet gaat over antwoorden, maar over dat ik kan meedenken met een ander. Ik kan ze een routekaart en een kompas geven. Eventueel nog de route samen met hun uitstippelen, maar mensen hebben echt zelf hun weg te bewandelen. Ik hoef dat niet voor hun te doen. Dit inzicht geeft rust.

 

Ook hebben we ons *ware zelf* en ons *niet zelf* ingekleurd met potloden. Dit zijn de vakjes en de lijnen in de chart.

 

Wanneer ik mijn *ware zelf* leef, ervaar ik tevredenheid.

&

Wanneer ik mijn *niet zelf* leef, ervaar ik frustratie*.

 

Ik heb geleerd om bij frustratie mezelf de vraag te stellen: Waar ben ik nu uit balans? Wat heb ik nu nodig? Hoe kan ik mijn energie op een prettige manier weer in beweging brengen?

 

Vera vertelde dat er verschillende zijn die zouden kunnen bijdragen. 

* EFT

* Ho'oponopono

* 4 vragen van Byron Katie

* Bewegen, dansen, yoga

* Ademwerk

* Journaling

* Massage

 

Ook heb ik inzicht gekregen in mijn incarnatiekruis. In datgene wat ik hier op deze aardbol te doen heb. Ik heb de right angle cross of service en dit betekent:

 

*Je bent hier om verbeteringen aan te brengen. Met als doel het leven beter en gelukkiger te maken*

 

Daarbij hebben we allerlei leuke en inspirerende oefeningen gedaan, gespeeld met de IChing en ervaringen uitgewisseld. Er waren verschillende boeken en orakelkaarten aanwezig waar we gebruik van mochten maken. Kortom, ik vond het ontzettend leuk en ik heb in korte tijd zoveel over mezelf geleerd.

 

Lieve Vera, 

Dankjewel voor het organiseren van deze workshop en het delen van jouw wijsheid 💛.

 

Mocht je deze workshop ook willen volgen? Of nieuwsgierig zijn naar wat Vera nog meer aanbied? Klik dan op onderstaande button en bekijk haar website. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb