Stappenplan: Oplossen van je problemen πŸ’›

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 17:35

πŸ’› Geef je emoties de ruimte. Moffel ze niet weg. Herken, erken ze en geef ze de benodigde aandacht.

 

πŸ’› Neem verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en voor het zoeken van een oplossing van je probleem. Ook al is je probleem de schuld van een ander. Je kunt wel blijven wijzen naar de ander en blijven mokken, maar hiermee wordt het probleem niet opgelost. Je zult echt zelf actie moeten ondernemen.


πŸ’› Zet je emoties even op de reservebank. Geef ze limonade, een bakje chips en wat extra schermtijd. Zodat je echt even afstand kunt nemen van het probleem en kunt gaan observeren. Wat gebeurd en nu eigenlijk? Dit kan je de benodigde helderheid en inzicht geven.


πŸ’› Kan ik het probleem oplossen? Wie of wat kan mij hierbij helpen? Of moet ik mijn wensen bijstellen? Een probleem ontstaat vaak wanneer er een kloof is ontstaan tussen je wensen en de werkelijkheid.


πŸ’› Plan de weg vooruit in kleine stapjes en denk in mogelijkheden en niet in problemen. Laat je ook niet leiden door *ja maars* of andere beperkende overtuigingen. Wanneer je elke dag een klein stapje zet, heb je aan het einde van een jaar 365 stappen gezet.

 

πŸ’› You got this πŸ’ͺ🏻. 

🌟Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.