Nog 9 dagen...

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 19:36

Ik kijk enorm uit naar volgende week woensdag. Dan krijg ik eindelijk weer botox in mijn nek en halsspieren. Momenteel is de botox echt uitgewerkt. Hierdoor heb ik last van een trillend hoofd, spasmen, verkrampingen, pijn en het bewegen van mijn lichaam gaat moeizaam.

 

Vanavond kwam het allemaal even binnen. Ik heb 20 jaar gewacht op een diagnose en tot die tijd zo goed en kwaad als ik kon geprobeerd te leven. Ook wel overleven. Simpelweg, omdat ik niet serieus werd genomen. *Het zit tussen je oren* of *Het zijn stress/trauma gerelateerde klachten*.Ja, 20 jaar later bleek het inderdaad tussen mijn oren te zitten. Welgeteld in mijn brein. Het heet torticollis spasmodica of ook wel cervicale dystonie en er is geen genezing mogelijk.

 

Gelukkig is het wel behandelbaar en slaat de botox goed aan. Daarbij dragen de fysiotherapie in Ede en Wijchen ook enorm bij. Over het algemeen ben ik ook echt wel positief gestemd en heb ik de benodigde dosis zelfspot, maar soms raakt het me. Dan voel ik me verdrietig en boos en dan heb ik daar even mee te zijn.

 

Nog 9 dagen... 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb