Groene Vingers 🌱

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 19:50

Ik vind planten in huis heel erg sfeervol en  rustgevend. Helaas heb ik van nature geen groene vingers en eigenlijk alle planten die ik kocht, gingen gewoon dood. Dankzij mijn vriend zijn tips en adviezen, groeien mijn planten nu als kool.

 

* Lief voor de planten zijn. 

* Praten tegen de planten 😁. 

* Trek geen bladeren eruit die nog vastzitten.

* Kijk naar de plant om te zien wat het nodig heeft aan licht. Als de plant aan de ene kant harder groeit dan aan de andere kant, dan kan het helpen om de plant regelmatig te draaien.

* Giet geen water van bovenaf op de aarde, maar zet de plant met de voetjes in het water. Van bovenaf zakt het water wel naar beneden, maar bereikt het niet altijd de wortels. Terwijl juist de wortels water nodig hebben.

 

Inmiddels heb ik 16 planten in huis. Bijna alle planten heb ik als kleine plantjes gekocht bij een tuincentrum. (3 voor 5 euro). Deze plantjes heb ik direct overgezet in een groter potje. De potjes waar ze in zitten zijn erg klein, waardoor de plant weinig ruimte heeft om te groeien. Inmiddels zijn al mijn planten uitgegroeid tot mooie grote volwassen planten.

Natascha ✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.