De angst van het loslaten

Gepubliceerd op 18 december 2021 om 20:59

Momenteel voel ik veel blokkades. In mijn lijf, mijn emoties en mijn zijn. De energie wil niet lekker doorstromen. Deze periode in het jaar gaat over loslaten. Het oude laten gaan, verstillen en ruimte maken voor het nieuwe. Ik heb de neiging om me hiertegen te verzetten. Iets in mij wil niets laten gaan. Al het oude voelt vertrouwd en veilig. Al het nieuwe eng, spannend en onveilig.

 

De bomen laten in de herfst hun bladeren vallen. Ze verstillen in de winter en maken ruimte. Voor al het nieuws wat in de lente en zomer mag gaan komen. Dit is een natuurlijk proces, wat hoort bij het leven. En ja, het mag spannend zijn. Maar je bent veilig. Het ankertje van veiligheid zit in je buik. Er zijn mensen aan wie je veel steun hebt, met wie je in gesprek kunt gaan of die je om advies kunt vragen.

 

Je bent niet alleen. Het komt goed. Vertrouw maar op jezelf. Je mag er zijn en je bent goed genoeg zoals je bent.

Natascha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.