Haal op die wekker, snot smaakt zo lekker! 👃

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 15:42

Mijn oude huisarts is al een aantal jaren met pensioen, maar hij zei altijd: *Haal op die wekker, snot smaakt zo lekker*. We snuiten allemaal massaal onze neus, terwijl dit eigenlijk niet zo heel erg goed is. Al het slijm wordt tijdens het snuiten, de holtes in geperst, in plaats van eruit. Door je neus op te halen, komt het slijm vanuit de holtes achter in de keel. Je kunt het dan uittuffen of doorslikken. 

 

Daarnaast gaf hij mij het advies om geen neusspray te kopen, maar dit zelf te maken. Gewoon een theelepeltje zout in een kopje lauw water. Vervolgens kun je het water als het ware opsnuiven. Zout verdund het slijm, waardoor het gemakkelijker opgehaald kan worden en vervolgens uitgetuft of doorgeslikt.

 

Het ophalen van mijn neus en het spoelen met zout, doe ik inmiddels al jaren. Hierbij maak ik gebruik van een Netipot. Ook wel een Rhinohorn of neuskannetje genoemd. Dit vind ik makkelijker om te gebruiken dan een kopje. Eén theelepeltje zout is echt voldoende. Teveel zout, kan ervoor zorgen, dat het neusspoelen erg pijnlijk wordt.

Deze adviezen klinken misschien maf en vies 😁 en eerlijk gezegd is dat het ook wel een beetje. Maar voor mij werkt het!

 

* Het houdt mijn holtes open.

* Biedt verlichting bij een verkoudheid

* Voorkomt voorhoofd en/of bijholten ontsteking

* & Ik heb minder last van allergieën.

Natascha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.