Ziek zijn 🤧

Gepubliceerd op 5 februari 2022 om 15:35

De afgelopen weken voel ik mezelf niet fit. Ik ben moe, verkouden en aan het hoesten. Vroeger lukte het me op deze momenten niet om goed voor mezelf te zorgen. Ziek zijn was een gevecht. Ik mocht me niet aanstellen, schouders eronder en gewoon doorgaan. Ook voelde ik mezelf een enorme last voor anderen & als ik al de tijd nam om uit te zieken, dan het liefst zo kort mogelijk...Pfff ziek zijn was enorm stressvol... 😵‍

 

Gelukkig heb ik inmiddels lievere manieren gevonden, om met het ziek zijn om te gaan. Ik geloof erin dat mijn lichaam een signaal afgeeft, om aan te geven dat het rust en tijd nodig heeft om te herstellen ❤️. Mijn ervaring leert, dat het belangrijk is om naar dit signaal te luisteren. Doe ik dit niet, dan duurt het herstel veel langer, mijn lichaam gaat steeds meer en hardere signalen afgeven en in het ergste geval zal ik crashen... 💥.

 

Het luisteren naar mijn lichaam is niet altijd even makkelijk. Oude gedachten en gevoelens hebben de neiging om zich aan mij op te dringen. Om dit tegen te gaan, heb ik enige tijd geleden een aantal affirmaties opgeschreven, die mij helpen om naar de signalen mijn lichaam te luisteren:

 

* Luister naar je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen

* Je mag jezelf de tijd en ruimte geven om te herstellen

* Je doet wat je kan

* Alles wat je doet is goed genoeg

* Je mag lief voor jezelf zijn

Natascha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb