Artrokinesiologie

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 15:55

Vandaag ben ik weer voor een *check up* naar een artrokinesioloog geweest.

In mijn tienertijd ben ik aangereden door een auto. Mijn onderug was zwaar gekneusd en ik had een lichte hersenschudding. Vervolgens ontstonden er allerlei klachten. De pijn in mijn onderrug bleef en ik kreeg steeds meer last van mijn rechterschouder en nek. Hiervoor heb ik jarenlang behandelingen gehad bij de fysiotherapeut en manuele therapeut. De klachten werden tijdelijk minder, maar kwamen vrij snel in alle hevigheid weer terug.

Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met artrokinesiologie. Ik wist niet wat het betekende en kon het woord niet eens uitspreken. Behoorlijk sceptisch en bang, had ik toch besloten om mezelf te laten behandelen.

 

De diagnose:

* Beenlengte verschil

* Scoliose

* Kyfose

* Mijn bekken stonden scheef en gedraaid

* X benen

* & een muurvaste nekwervel

 

Er werden foto's van de achterkant en zijkant van mijn lichaam gemaakt. Zodat ik zelf kon zien hoe ik erbij stond. Dit vond ik heel erg interessant. Vervolgens ben ik elke drie maanden teruggegaan voor een behandeling. Tijdens elke sessie werden er opnieuw foto's gemaakt. De foto's van de vorige sessie en de huidige sessie werden naast elkaar gezet. Op deze manier kon ik de verbeteringen zien. Langzaam maar zeker ontstond er een veel betere balans in mijn lichaam en de pijnklachten namen blijvend af. Ik ben niet volledig pijn vrij, maar wel grotendeels. Mijn lichaam heeft op dit moment nog maar twee behandelingen per jaar nodig en dit is echt alleen even een *check up*. Na een behandeling voel ik me lichamelijk, maar ook mentaal helemaal heel erg moe, maar vooral gereset, los en  ontspannen.

Natascha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.