Borderline persoonlijkheidsstoornis?!

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 13:42

Ja, Mijn hoofddiagnose is : *Borderline Persoonlijkheidsstoornis*...🙃

 

Deze diagnose heb ik pas op mijn 29e gekregen en dit is de eerste keer dat ik op mijn blog hierover iets deel. De reden hiervan heeft niets te maken met schaamte, maar wel met angst voor veroordeling. Bang dat mensen mij anders zouden gaan zien en met me om zouden gaan. Het is nogal een complexe diagnose, die veel vragen op kan roepen...inmiddels heb ik deze angst niet meer 😊. 

 

Veel mensen om mij heen, maar ook professionals hadden deze diagnose niet verwacht of vonden het niet bij mij passen. Men heeft een bepaald beeld van mensen met borderline en ik pastte niet in dat beeld. Het gaat uiteindelijk niet om het beeld, maar om de onderliggende problematiek. 

 

Daarentegen voelde ik mezelf eindelijk heel erg gehoord, gezien en begrepen. Iets wat ik zelf al wist, werd nu bevestigd. Gedurende mijn leven heb ik bepaalde patronen en schema 's ontwikkeld waardoor ik moeite had met het reguleren van mijn emoties. Hierdoor voelde ik mezelf voortdurend instabiel en uit balans. Hiervoor heb ik schematherapie en imaginaire rescripting gehad.

 

Inmiddels heb ik al langere tijd geen therapie meer en het gaat best wel goed. Zo nu en dan vlieg ik nog weleens uit de bocht, maar dat heeft iedereen weleens 😉. 

 

Mocht je meer over de therapievormen willen lezen. Klik dan op onderstaande buttons.

✨ Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.