Afspraak bij de podoloog πŸ‘£

Gepubliceerd op 26 november 2022 om 11:11

Gisteren had ik een afspraak bij de podoloog. Ik dacht dat er een peesje onder mijn linkervoet geïrriteerd was. Echter bleek dit niet het geval 😱.

 

Vorig jaar waren mijn vriend en ik maf aan het doen in de keuken. We probeerden vanuit de plankhouding naar voren te lopen. Mijn vriend kon dit heel goed en natuurlijk wilde ik het ook proberen. Dit ging helaas mis en mijn voet klapte dubbel. What was I thinking 🀦‍♀️!

 

Ik had toen der tijd een foto laten maken in het ziekenhuis en gelukkig bleek het niet gebroken. Vervolgens ben ik er vanuit gegaan dat het een verrekking of kneuzing zou zijn en dat het vanzelf wel weer over zou gaan.

 

Inmiddels zijn we een jaar verder. Af en aan blijft het pijn doen, zeuren en irriteren en het werd echt tijd voor een bezoekje aan de podoloog. Het bleek geen peesje of spiertje te zijn geweest, maar een scheur in de plantaire plaat 😡. 

 

De podoloog vertelde dat mensen voor hun 20e een bepaald collageen aanmaken, waardoor het vanzelf weer mooi geneest. Echter maken we na onze 20e dit collageen niet meer aan. Het lichaam plakt het als het ware aan elkaar. Wanneer je er vroeg bij bent kun je het genezingsproces ondersteunen, waardoor het zo mooi mogelijk weer kan genezen ❀️.

 

Helaas zijn we in mijn geval al een jaar verder. De scheur is geheeld, maar niet heel mooi. Er zit een verdikking en er bestaat een kans dat de pijn
niet 100% weg zal gaan. Wel kan het met zooltjes en de juiste schoenen dragelijker worden gemaakt πŸ’.

 

Dit hield het volgende in :
* Alle schoenen die ik nu heb mag ik eigenlijk niet meer dragen 😭. 
* Niet lopen op hakken. Ik en hakken zijn sowieso geen goed idee πŸ˜‚.
* Niet op slippers lopen.
* Niet op blote voeten lopen. 
&
* Geen buig- en strekbewegingen maken met mijn voet of tenen.

 

Maar wat dan wel?

 

Het liefst ziet de podoloog mij lopen op goede wandelschoenen of hardloopschoenen. Sneakers zijn niet per definitie slecht, maar het is wel belangrijk om ze te testen πŸ‘πŸ»:
* Het is belangrijk dat het geen flexibele, maar stevige sneaker is.
* De sneaker mag niet dubbel gevouwen kunnen worden.
* Het is niet de bedoeling dat je de sneaker als het ware kunt uitwringen.
* De hak mag niet ingedrukt kunnen worden.
&
* Het is fijn als de voorkant iets afloopt.

 

Daarbij krijg ik aangepaste zooltjes. Zodra de zooltjes binnen zijn ga ik op zoek naar geschikte wandel- en sportschoenen πŸ‘Ÿ. In Ede hebben we hiervoor een fijne winkel: *JustForFeet* & Over 8 weken heb ik een nieuwe afspraak bij de podoloog om te bespreken hoe het gaat.

✨ Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.