Het verhaal van de Winter ❄️🌨️

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 18:03

De winter is een tijd van verstilling, naar binnen keren en de rust en stilte opzoeken. Ook de natuur laat dit zien. Het is koud, alle bladeren zijn van de bomen gevallen en verschillende dieren houden een winterslaap. De sneeuw bedekt alles om de wereld te verzachten. Zodat we aandacht aan onze innerlijke bron kunnen besteden en kunnen groeien. Net als een baby in de baarmoeder. Baby's ontstaan, groeien en ontwikkelen zich in het donker. 

 

Het vreemde is dat we in deze tijd massaal het tegenovergestelde doen. December is een hele drukke maand met Sinterklaas, Kerstfeest en Oud en Nieuw. Een overdaad aan prikkels met mensen, muziek, eten, cadeautjes, kerstbomen, lichtjes, vuurwerk en de boodschappen die ook nog even gauw gehaald moeten worden. & Daarbij de emoties de deze dagen naar boven toe kunnen komen.

 

Dit betekent niet dat we deze dagen niet mogen vieren. Ik vind het zelf ook heel fijn om de verbinding met elkaar op te zoeken. De boodschap die de winter vooral aan je mee wilt geven is: Op welke manier, kun jij de aankomende periode aandacht besteden aan verstilling?

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.