Overprikkeld 😵

Gepubliceerd op 8 januari 2023 om 13:23

Momenteel ben ik wat meer moe. Dit is gezien de weersomstandigheden en mijn persoonlijke cyclus ook niet zo gek. Het zorgt er echter wel voor dat ik gevoeliger ben voor prikkels en dissociatie.

 

Gistermiddag vroeg mijn vriend of ik zin had om mee te gaan naar het centrum. Even samen eruit. Dit leek mij gezellig en ik ben dan ook meegegaan. Eigenlijk vrijwel direct toen we het centrum inliepen, knalde ik in een dissociatie. Het lijkt op zo'n moment net alsof ik in een bubbel zit. Ik hoorde mijn vriend in de verte praten, ik hoorde muziek en zag allemaal mensen in slowmotion voorbij lopen. Mijn brein kan op zo'n moment de hoeveelheid aan prikkels niet verwerken en probeert mij door middel van dissociatie te beschermen.

 

Het volgende wat ik me herinner is dat ik in een café zat en dat mijn vriend mijn hand aanraakte. Hij vroeg of het ging. Ik benoemde dat ik me enorm overprikkeld voelde en blij was dat ik even kon zitten. Mijn vriend vroeg vervolgens of ik naar huis wilde, maar ik had het gevoel dat ik mezelf wel weer kon herpakken. Even zitten, rustig ademhalen en mezelf bewust worden van waar ik was hielp enorm. We hebben samen een lekker theetje gedronken en een warme brownie met slagroom gegeten 😋.

 

Langzaam maar zeker kwam ik tot rust en kon ik alles weer overzien. Hierna hebben we nog een tijdje door het centrum gewandeld en vervolgens zijn we naar huis gegaan Eenmaal thuis ben ik gaan mediteren. Zodat ik weer helemaal tot mezelf kon komen. Even rustig doorademen, mijn lichaam van binnenuit voelen en ontspannen. Hierna voelde ik mezelf weer helemaal opgeladen.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb