Controle afspraak bij de Podoloog 👣

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 13:14

Een tijdje geleden had ik een controle afspraak bij de podoloog. Door onhandigheid van mezelf 😅 had ik een scheurtje opgelopen in de plantaire plaat van mijn linkervoet. Van de podoloog had ik om het herstel te bevorderen op maat gemaakte zooltjes gekregen en op zijn advies goede wandelschoenen en sportschoenen gekocht. Na een aantal weken zouden we samen kijken naar het verloop van het herstel.

 

Bij binnenkomst vertelde hij dat ik de *Rolls Royce* onder de wandelschoenen had gekocht en dat hij daar heel blij mee was. Het zijn Timberlands wandelschoenen. Ik heb ze gekocht bij Just For Feet in Ede en ben er zelf ook heel erg blij mee. Het verschil met het lopen op sneakers is echt enorm groot. Mijn voeten worden in deze wandelschoenen zoveel meer  gesteund en gedragen. De uitlijning van mijn lichaam is hierdoor ook beter, waardoor ik minder pijn voel op andere plekken in mijn lichaam.

 

Vervolgens hebben we het gehad over hoe het gaat met mijn linkervoet. De pijn is met zeker 80% verminderd en ik kan ook weer wat langere afstanden wandelen. Bepaalde bewegingen, zoals het rekken, strekken en buigen van de voet moet ik echt nog niet maken. Dat is behoorlijk pijnlijk en het weefsel zwelt dan ook meteen weer op.

 

Zijn advies was om vooral zo door te blijven gaan. De schoenen in combinatie met de zooltjes werkt goed. De zooltjes hadden ook geen verdere aanpassingen nodig. Het rekken, strekken en buigen van de voet moet ik zoveel mogelijk blijven vermijden. Dus geen Vinyasa Yoga 😥...Hoewel ik er natuurlijk wel van baal, voel ik zelf ook echt wel dat het niet gaat.

 

Ik heb ook nog even gevraagd welke andere schoenen en slippers ik het beste kan dragen. Zijn advies was om toch echt zoveel mogelijk op mijn wandelschoenen te blijven lopen. Mocht ik echt een keer iets anders aan willen dan zijn Nike Air Max goede schoenen en Fit Flops goede sandalen. Het dragen van slippers raadde hij echter af. Daarbij zijn Skechers te zacht en Birkenstocks te hard.

 

De verwachting is dat het herstel zich zal blijven voortzetten. Helemaal 100% herstel verwacht hij niet, maar het zal absoluut nog verder verbeteren.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.