Torticollis spasmodica & Derde botox behandeling

Gepubliceerd op 29 maart 2023 om 13:32

Vorige week woensdag heb ik voor de derde keer botox injecties in mijn nek en hals gekregen. Dit keer was ik eigenlijk niet zenuwachtig. Echter bleek er wel meer spanning in mijn lijf te zitten waardoor sommige injecties wel pijnlijk waren. 

 

De vorige keer had ik met de neuroloog besproken om de spieren hoog boven in mijn nek, bij de schedelrand mee te nemen. Echter bleek dit niet het geval. Hij vertelde dat hij de spieren laag, onderaan in mijn nek ging injecteren. Onderin de nek zit meer spierweefsel en het is minder pijnlijk. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Inmiddels merk ik dat mijn nek en hals spieren rustiger zijn dan na de vorige behandeling. Mijn nek draait bijna niet meer naar links. De spasmen en dwangstanden zijn ook veel rustiger.

 

Ik heb wel het gevoel dat ik de maximale hoeveelheid botox heb bereikt. Wanneer ik plat op mijn rug lig, kan ik mijn hoofd bijna niet optillen en ik merk dat ik bewuster moet slikken. Het zijn bijwerkingen waar ik nu nog geen hinder van ondervind, maar het is wel een aandachtspunt. Bij de volgende behandeling ga ik het met de neuroloog bespreken.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.