Jouw eigen ritme volgen?

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 13:39

🌟 Wat is jouw eigen ritme?

🌟 Mag jij jouw eigen ritme volgen?

🌟 Wanneer pas je jezelf aan?

🌟 In hoeverre voelt dat goed en wanneer niet meer? 

🌟 Vraag je anderen zich aan jou aan te passen? Of laat je anderen zich aan jou aanpassen? 

🌟 Moet je altijd hetzelfde ritme volgen? 

🌟 Mag iedereen zijn of haar eigen ritme volgen? 

 

Een heel praktisch voorbeeld:

 

Ik heb de afgelopen tijd vaak naast mijn vader gelopen. Hij heeft veel langere benen dan ik. Wanneer ik mezelf aanpas aan zijn ritme dan ben ik snel moe en buiten adem & als ik heel eerlijk ben, kan ik zijn loopritme niet bijhouden. 

 

Ik ben hem gaan vragen om langzamer te lopen en zijn ritme te vertragen. Voor mij voelde dit heel prettig, omdat ik nu wel mijn eigen loopritme kon volgen. In dit geval voelde het voor mijn vader ook goed, maar er zijn talloze situaties te bedenken waarin dit niet zo is. 

 

Enerzijds is het belangrijk om rekening met elkaar te houden, maar soms ook niet. Er word zo vaak gevraagd om ons aan te passen, maar wat vragen we dan eigenlijk van elkaar en is dat ook wat een ieder nodig heeft, wilt of kan?

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.