Menstruatie cyclus ❤️

Gepubliceerd op 3 mei 2023 om 21:05

Sinds een tijdje ben ik mezelf aan het verbinden met mijn menstruatiecyclus. Ik heb bepaalde klachten en mijn lichaam geeft aan dat het ergens niet goed doorstroomt. Het kan verschillende oorzaken hebben en om dit te onderzoeken ben ik begonnen met het bijhouden van mijn cyclus in een app.

 

*Menstruatiekalender*

 

Hier vul ik elke dag in hoe ik me voel en welke klachten er eventueel aanwezig zijn. Daarbij kan ik ook zien wanneer mijn ovulatie en menstruatie zouden moeten plaatsvinden. Er zijn ook nog andere opties om in te vullen, maar dit voelt voor mij het belangrijkste. Door het bijhouden van deze app, kan ik na een wat langere periode de tendensen gaan zien en mogelijke conclusies trekken.

 

Daarbij voel ik steeds meer dat de menstruatiecyclus van een vrouw overeen komt met de cycli van de natuur en de maan.

 

🌟 Winter : Donkere Maan : Menstruatie
Een periode van meer naar binnen keren en rust nemen. De verbinding met jezelf opzoeken. Je lichaam heeft al haar energie voor zichzelf nodig.

 

🌟 Lente : Eerste kwartier : Pre Ovulatie
Een periode om weer naar buiten te keren en actiever te worden. Je voelt je energieker, stabieler en zelfverzekerder. Hebt zin om zaadjes te planten, zodat ze in de zomer tot bloei kunnen komen.

 

🌟 Zomer : Volle Maan : Ovulatie
Een actieve periode van energie, groei en bloei.

 

🌟 Herfst : Pre Menstruatie
Een periode van loslaten wat je niet meer nodig hebt. Zowel van binnen als van buiten is het tijd voor een grote schoonmaak, om je daarna voor te bereiden op de aankomende winter periode.

 

De menstruatiecyclus is eigenlijk één geheel. Het gaat niet alleen om de daadwerkelijke menstruatie. Er zijn verschillende fases en elke fase heeft iets anders nodig. Het hoeft ook geen strijd of iets vervelends te zijn. Sterker nog er zit zo enorm veel creatiekracht in de baarmoeder. Het vrouw zijn, sensualiteit en seksualiteit. De samensmelting van eicel en zaadcel, van waaruit uiteindelijk een baby zou kunnen ontstaan, maar ook het ontspruiten van ideeën en deze geboren laten worden en tot uiting brengen. Het is zo wonderlijk & Het mag er allemaal zijn en omarmd worden.Mannen hebben van nature een veel constantere energie, maar voor ons als vrouw is het echt anders. Ik ben benieuwd naar wat het voor mij kan betekenen, door hier meer bij stil te staan en aandacht aan te geven. Mee te bewegen met de verschillende fases, maar ook het bijhouden hiervan in de app. Wordt vervolgd... ❤️

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb