Borderline in remissie 💪🏻❤️

Gepubliceerd op 7 mei 2023 om 11:00

De therapeutische behandeling bij Pro Persona is inmiddels al langer dan een jaar afgerond. Tijdens de behandeling deed ik mee aan een wetenschappelijk onderzoek genaamd *Boots*.

 

Het onderzoek gaat over het verkrijgen van inzicht in twee van de meest voorkomende behandelingen voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Hierbij ging het over schematherapie en dialectische gedragstherapie.
Een belangrijke vraag in dit onderzoek is *Wat werkt het beste voor wie en waarom?*.

 

Voor het onderzoek heb ik ieder half jaar vragenlijsten ingevuld en gesprekken gevoerd met twee verschillende onderzoeksassistenten. Afgelopen donderdag had ik het laatste gesprek. Na afloop kreeg ik de uitwerking van de uitslagen binnen. Wanneer ik naar de grafieken, resultaten en de inhoudelijke betekenis hiervan kijk, kan ik de conclusie trekken dat bij mij de borderline persoonlijkheidsstoornis in remissie is.

 

Wauw, dit betekent dat ik op dit moment niet meer voldoe aan bepaalde kenmerken voor een diagnose. Dit betekent niet dat ik volledig hersteld ben of dat ik van de diagnose af ben, maar wel dat er sprake is van herstel, veel meer balans en stabilisering.

 

Daarbij laten de uitslagen ook zien dat ik op sommige vlakken echt nog wel kwetsbaar ben en dat is oké. Ik ben nou eenmaal gevoelig en dat hoort bij mij. De afgelopen jaren heb ik geleerd om op een liefdevolle manier met mezelf om te gaan en dat heeft al zo ontzettend veel moois gebracht. Meer dan ik ooit had durven dromen.

&

Ooooh wat ben ik trots op mezelf.

🌟Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.