Lavendel plukken en drogen 💜

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 19:18

Lavendel kun je ongeveer eind juli, begin augustus plukken. Het mooiste is wanneer de knoppen zich hebben gevormd, maar nog niet open zijn gegaan. Dan bevatten ze de meeste essentiële oliën. Ik vergeet hier altijd op te letten, maar dit keer was ik toevallig nog op tijd. Bij mij in de buurt hadden ze zelfs nog wel eerder geknipt kunnen worden.

 

Wanneer de lavendel al bruin is geworden, zou ik het niet meer plukken. Mocht de lavendel wat minder kleurrijk zijn, dan kun je het nog wel prima gebruiken. Echter het mooiste is natuurlijk als ze nog in de knop zitten.

 

Na het plukken maak ik er verschillende bosjes van en die bind ik samen met een elastiekje. Vervolgens hang ik ze minimaal een week op hun kop te drogen. Wanneer de lavendel goed gedroogd is kun je het er gemakkelijk afhalen en gaan gebruiken als heerlijke thee of kruidenzakjes voor een fijne geur in huis. 

 

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over lavendel (olie). Mocht je deze willen lezen? Klik dan op onderstaande button.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.