Yoga Docente 🧘‍♀️

Gepubliceerd op 13 augustus 2023 om 19:11

Whoop whoop vanaf vandaag mag ik mezelf *Yoga Docente* noemen. Ik heb een 200 uur Yoga Alliance geaccrediteerde opleiding afgerond. Hoewel ik al langer yoga beoefen, voelde ik de behoefte naar meer diepgang. Yoga gaat niet alleen over het doen van bepaalde houdingen, het is een manier van leven. Veel van de onderwerpen die besproken werden, had ik al eerder voorbij horen komen. Echter voel ik nu veel meer bedding en verankering.

 

Hoewel ik het ook graag wil gaan doorgeven, ga ik eerst nog een module Yin Yoga volgen. Een aantal jaren geleden had ik voor het eerst kennisgemaakt met deze vorm van Yoga. Vera Develing gaf les...&... *Wauw* wat een verademing. Ik kon mezelf mentaal overgeven. De opgebouwde spanningen en innerlijke blokkades mochten steeds meer verzachten. Haar lessen voelden heel fijn en sindsdien is Yin een onderdeel van mijn leven geworden.

 

Yin is een rustige vorm van Yoga en je blijft langer in de houdingen. Ongeveer 3 - 5 minuten. Hierdoor heb je de gelegenheid om helemaal in de houding te zakken, jezelf over te geven en het bindweefsel op rek te brengen. Wat ervoor zorgt dat er meer ruimte in het lichaam ontstaat. 

 

Hoewel het een rustig karakter heeft, betekent dit  niet dat het per definitie makkelijk is. Je gaat de stilte in jezelf opzoeken en de kans is groot dat er in sommige houdingen weerstand naar boven komt. De uitdaging is om hiermee te leren omgaan. Kun je comfortabel zijn wanneer het oncomfortabel is? Waar liggen jouw grenzen? Wat voelt goed voor jou? En kun je vanuit respect voor jouw lichaam, liefdevol met jezelf omgaan?

 

&

 

Dat is juist wat ik zo enorm belangrijk vind in mijn leven. Het leven vanuit een liefdevolle verbinding met mezelf. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb