Kruidenthee 🌿 : Wist je dat?

Gepubliceerd op 22 september 2023 om 11:52

Wist je dat kruiden helemaal niet zo dol zijn op een plens kokend water op hun kop? Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidethee zet, kook je het water en laat je het twee minuten afkoelen.

 

Je kunt 1 a 2 theelepels kruiden per kopje gebruiken en ze vinden het fijn wanneer ze de ruimte hebben om hun kleuren, geuren en smaken af te kunnen geven. Hiervoor kun je een papieren thee filter gebruiken.

 

Vervolgens laat je de kruiden 10 tot 15 minuten trekken. Vergeet niet om je kopje tijdens het trekken af te dekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het lekkerst.

 

Wanneer de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van het kopje af. Zorg er dan wel voor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten, weer terug laat lopen in het kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn lekkere smaakbommetjes.

 

Een leuk en interessant inzicht vanuit de opleiding kruidenvrouw. Ik had er weleens van gehoord, maar er niets mee gedaan. Daar gaat nu uiteraard wel verandering in komen ☺️.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb