Yin Yoga & De 3 Basisprincipes 🧘‍♀️

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 15:56

Yin Yoga richt zich op de diepere weefsels van het lichaam. Waaronder de bindweefsels, zoals de banden, botten en de gewrichten. Hiermee is het een perfecte aanvulling op de actieve en dynamische yogastijlen.

 

Er zijn 3 basisprincipes

 

🌟 1) Tot hoever kun je gaan? Waar ligt jouw grens?

Je gaat op zoek naar de juiste diepte van een houding. Hierbij is het belangrijk dat de energie kan blijven doorstromen en je ademhaling als vanzelf door je lichaam heen kan blijven bewegen. Hoewel Yin Yoga een rustig karakter heeft, is her niet per definitie makkelijk. Je gaat de stilte in jezelf opzoeken en de kans is groot dat er in sommige houdingen weerstand naar boven komt. De uitdaging is om hiermee te leren omgaan. Kun je comfortabel zijn wanneer het oncomfortabel is? Waar liggen jouw grenzen? Wat voelt goed voor jou? En kun je vanuit respect voor jouw lichaam, liefdevol met jezelf omgaan?

 

🌟 2 ) Stil blijven in een houding

Wanneer je in een houding komt en jouw grens hebt gevonden, is het de bedoeling om zo min mogelijk te bewegen. Hierdoor heb je de gelegenheid om de zwaartekracht zijn werk te laten doen, helemaal in de houding te zakken, jezelf over te geven en het bindweefsel op rek te brengen. Wat ervoor zorgt dat er meer ruimte in het lichaam kan ontstaan. Tijdens dit proces zullen er momenten zijn waarop je voelt dat je wat dieper in de houding kan zakken en momenten dat je wat te ver bent gegaan en een stukje uit de houding moet komen.

 

🌟 3) Je blijft langer in de houdingen

Bij deze rustige vorm van Yoga blijf je ongeveer 3 - 5 minuten in de houdingen. Het kost nou eenmaal tijd en geduld om dieper door te kunnen dringen in het lichaam en alle energiestromen op gang te brengen.

 

Yin Yoga is echt een uitnodiging om je lichaam te leren kennen en wanneer je de juiste balans hebt gevonden zul je steeds meer ontspanning, gemak, rust en helderheid ervaren.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb