Het verschil tussen Yin & Restorative Yoga πŸ§˜β€β™€οΈ

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 16:06

Deze beide vormen van Yoga hebben een aantal overeenkomsten. Waaronder dat de houdingen voornamelijk op de vloer plaatsvinden, in een langzaam tempo worden uitgevoerd en dat de  houdingen voor een langere tijd worden aangehouden.

 

Het verschil zit hem echter in het doel. Door middel van Yin Yoga kun je de diepere gelegen weefsels van het lichaam bereiken. Hier is een bepaalde hoeveelheid stress voor nodig. Je kunt het zien als een prikkel die wordt afgegeven aan het lichaam, zodat het uiteindelijk beter kan gaan doorstromen. Om dit veilig te kunnen doen is het van belang dat er geen actieve blessures zijn. Actieve blessures hebben heling nodig en geen stress.

 

Terwijl het bij Restorative Yoga de bedoeling is om het lichaam volledig te laten ontspannen. Dit beteken geen stress en alle spieren worden door middel van hulpmiddelen ondersteund. Zodat het lichaam eventuele blessures kan helen.

 

Tegenwoordig zie je dat beide stijlen nog weleens gecombineerden worden. Op basis van iemands wensen, behoeften en mogelijkheden. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.