Voordelen van Yin Yoga 🧘‍♀️

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 15:23

Er zijn zo ontzettend veel verschillende voordelen van het beoefenen van Yin Yoga 😍. Zowel fysiek, energetisch en mentaal/emotioneel.

 

💛 Fysiek

 

* Het verbeterd je bewegingsbereik en flexibiliteit.
* Het verlengt de spieren op een passief manier en verminderd verklevingen tussen de glijkoppervlakten van je spieren.
* Er worden bepaalde processen geactiveerd waardoor onze weefsels en gewrichten gehydrateerd worden.
* Het stimuleert de productie van collageen waardoor de banden dikker en sterker worden.

 

💛 Energetisch

 

* Door het beoefenen van Yin Yoga oefen je om met je aandacht helemaal bij jezelf te zijn en hiermee train je het bewustzijn.
* Je leert je bewust te zijn van wat er in het hier en nu gebeurd. Zonder drama en zonder iets weg te nemen. Voorbij de verlangens en afkeer. Zodat je helder kunt zien wat er werkelijk nodig is.
* Hierdoor ontstaat er ruimte. Om nieuwe antwoorden te vinden.
* Je aandacht wordt gericht op de ademhaling en het vertragen hiervan. Hierdoor kan het stressniveau dalen.
* Wanneer je stress niveau daalt. Daalt ook je bloeddruk en vertraagt je hartslag. Daarbij wordt het immuunsysteem geactiveerd en de spijsvertering verbeterd.

 

💛 Mentaal/emotioneel


* De Yin Yoga houdingen dragen bij aan het verminderen van stress en het activeren van het rust- en spijsverteringssysteem. Waardoor ook allerlei andere systemen in het lichaam weer gestimuleerd en geactiveerd worden.
* Het maakt de chi oftewel energie in het lichaam wakker. Waardoor de doorstroming in balans gebracht kan worden en verbeterd.
*  Yin Yoga brengt het sympatische zenuwstelsel tot rust (vecht en vlucht reactie) en activeert het parasympatische zenuwstelsel (rust en verteren).

 

&

 

Zo zijn er nog veel meer voordelen van Yin Yoga op te noemen. Wanneer het op een veilige manier en vanuit respect voor jou lichaam wordt beoefenend kan het een enorme bijdrage leveren op verschillende vlakken in je leven. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb