Yoga & ieder lichaam is anders 🧘‍♀️

Gepubliceerd op 7 oktober 2023 om 21:58

Yoga gaat niet over het aanraken van je tenen of het kunnen uitvoeren van de moeilijkste houdingen. Het gaat over het leren kennen van jouw lichaam.

 

Ieder lichaam is anders. Links en rechts zijn niet hetzelfde en het maakt ook verschil wanneer je in de ochtend of avond yoga beoefend. Daarbij wordt het bewegingsbereik van je lichaam onder andere bepaald door de opbouw van je skelet. De lengte en breedte van je botten en in hoeverre ze wel of niet kunnen draaien. Het heeft dus ook geen zin om jezelf met anderen te vergelijken. Jij bent uniek 😍. 

 

Ik ben bijvoorbeeld niet lenig. Een aantal jaren geleden richte ik mijn aandacht alleen maar op het rekken en strekken, omdat ik net als anderen ook mijn tenen wilde kunnen aanraken en wanneer het na lang oefenen nog steeds niet lukte, raakte ik enorm gefrustreerd.

 

Gaandeweg ben ik steeds meer de verbinding met mezelf gaan opzoeken en heb ik een leuke, fijne en veilige manier gevonden om yoga te beoefenen. Het is zo belangrijk om je lichaam te leren kennen en naar haar te luisteren. Wanneer je niet goed naar haar luistert is de kans op teleurstelling, maar ook het risico op blessures groter. 

 

Wees dan ook vooral lief voor jezelf & wanneer je regelmatig blijft oefenen, zul je merken dat je zowel lichamelijk, mentaal en spiritueel echt wel vooruitgang maakt 😉. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb