Jaaropleiding: Terug naar je natuur 🌿 💚

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 16:04

Het afgelopen jaar heb ik een jaaropleiding *Terug naar je natuur* gevolgd en inmiddels ben ik bij het einde aan beland. Het examen is afgelegd en behaald en wauw wat was het een ontzettend leuke, mooie en inspirerende reis. Deze opleiding heeft me op allerlei verschillende lagen zoveel gebracht. Ik sta in verbinding met mezelf en van daaruit met alles om mij heen & dat voelt zo fijn. 

 

Ik heb geleerd om mezelf te leren verbinden met de natuur, bomen, planten en dieren. Het cyclisch leven met de seizoenen. Ik heb kennisgemaakt met het Keltische jaarwiel en de jaarfeesten, maar ook mijn persoonlijke cyclus en de fases van de maan.

 

Geduld is een thema wat als een rode draad door mijn proces heeft heengelopen. Waar ik gewend was om alles snel te willen doen, heeft deze opleiding mij geleerd om stil te staan. De tijd te nemen om te zien hoe het leven zich stap voor stap ontvouwt.

 

In het begin riep het nogal wat frustratie op, maar de natuur laat zich niet forceren. De enige mogelijkheid was om mezelf over te geven en mee te bewegen met dat wat er is. Elke dag groeit er een stukje en hoe mooi en waardevol kan het zijn om alle kleine momentjes van groei mee te maken. En ja, het vraagt geduld, vertrouwen en tijd, maar het eindresultaat en het gevoel van voldoening zijn het wachten meer dan waard.

 

Hiermee is mijn reis natuurlijk niet tot een einde gekomen. Het is tijd voor een volgende reis. De jaaropleiding kruidenvrouw. Hier ben ik enige tijd geleden al mee begonnen en deze reis is ook zo leuk 💚. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.