Torticollis spasmodica & Griep 🤒

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 14:08

Ik heb twee weken geleden de griep gehad. Koorts, spierpijn, verkouden, hoesten, maar ook ontzettend veel last gehad van spasmen in mijn hele lichaam.

 

Hier heb ik vandaag een gesprek over gehad met mijn fysiotherapeute. Zij vertelde dat tijdens de griep het hele systeem aan het werk wordt gezet. Waaronder de dystone spieren. (Spieren met een verstoorde spierspanning). Deze worden actiever. Hoewel het zich normaal gesproken alleen tot mijn nek en hals beperkt, kan het hele lichaam mee gaan doen. Dit is in mijn geval gelukkig maar tijdelijk.

 

Daarbij lukte het me in de week van de griep niet om mijn oefeningen te blijven te doen. Ik heb begrepen dat het ook geen zin heeft om de oefeningen te forceren en het weer op te pakken wanneer het weer gaat.

 

Inmiddels ben ik weer aan het oefenen. Alleen voelt het alsof ik weer bij stap 1 moet beginnen. Het lopen, uitlijnen en bewegen van mijn lichaam gaat moeizamer en met meer spanning, tremoren en spasmen. Ik doe zo mijn best en dan is het toch echt wel even balen. Ze vertelde dat het erbij hoort. Door te blijven oefenen en vol te houden, zal het snel weer wat beter gaan.

 

*Hanging in there 💪🏻*

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Elina
9 maanden geleden

Wat balen dat het even weer voelt alsof je helemaal opnieuw kan beginnen. Lijkt me erg pittig, hou vol lieve natas 🩷 ook deze 'down' gaat voorbij net als de griep 😉

Natascha
9 maanden geleden

Dankjewel lieverd ❤️. Ja doe zo mijn best en natuurlijk hoort het er allemaal bij. Maar het voelt ook gewoon rot. Ik hou zeker vol 💪🏻. Ook dit gaat voorbij... 🙏