Zelfgemaakte deodorant

Gepubliceerd op 5 januari 2024 om 15:31

Ik wilde al langer zelf deodorant gaan maken, maar op de één of andere manier kwam het er niet van. Daarbij kun je een natuurlijke deodorant tegenwoordig overal kopen en tja, dat is ook gewoon makkelijk.

 

Een tijdje geleden luisterde ik naar een podcast van Babette *The Berkana Rising podcast* en hierin vertelde ze dat ze haar deodorant zelf maakt. Ik werd herinnerd aan mijn eigen idee en voelde mezelf weer helemaal enthousiast worden. Nadat ik aan Babette het recept had gevraagd, ben ik meteen de benodigde spulletjes in huis gaan halen.

 

&

Toen verdween het idee weer naar de achtergrond...

 

Afgelopen week was ineens mijn deodorant op en ik was vergeten om nieuwe te kopen. Vrijwel direct voelde ik de impuls om nu toch echt zelf aan de slag te gaan en zo gezegd, zo gedaan. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Het ruikt lekker fris, de substantie smeert fijn en mijn huid neemt het snel op.


Mocht je het leuk en fijn vinden om zelf je deodorant te gaan maken, dan kun je hieronder het recept vinden.

 

Benodigdheden


* 4 eetlepels maïzena.

* 4 eetlepels baking soda.

* 6 eetlepels kokosolie : (koudgeperst, ongeraffineerd, extra virgine of rauw).

* Mocht je er een geurtje aan willen geven dan kun je 20 a 25 natuurlijke druppels essentiële oliën naar keuze toevoegen.

* Een glazen potje om het geheel in te bewaren

 

Bereidingswijze

 

1) Doe de baksoda en maïzena in een schaaltje en mix alles goed door elkaar.

2) Breng een pan water aan de kook

3) Zodra het water kookt, smelt je au bain marie de kokosolie tot het vloeibaar wordt

4) Wanneer de kokosolie is gesmolten en nog vloeibaar is, mix je de poeders erdoor heen.

5) Vervolgens giet je het mengsel in een potje. Laat het goed afkoelen, voordat je de deksel erop doet.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Truus
5 maanden geleden

Lijkt mij een heerlijke geur lieverd

Natascha
5 maanden geleden

Ja, het ruikt echt heel lekker.

Maak jouw eigen website met JouwWeb