Een fijne Dru Yoga les & Een mooi Klankbad 💛

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 20:03

Vandaag heb ik samen met Imke een mooi klankbad voor haar yogagroep mogen verzorgen. Wat een leuke, warme groep vrouwen. Iedereen zorgde ervoor dat ik me meer dan welkom voelde.

 

Imke en ik waren wat eerder zodat we alle spullen klaar konden zetten. Ik heb deelgenomen aan haar yogales *Dru Yoga*. Hoewel ik er weleens van had gehoord, had ik het zelf nog nooit beoefend. Ik heb begrepen dat deze vorm van yoga ook wel *Yoga van het hart* wordt genoemd. Het is een hele zachte, beweegelijke vorm van yoga en er wordt gewerkt met verschillende series. Deze series worden Energy Block Release (EBR) genoemd en zijn zo vormgegeven dat ze energie blokkades kunnen opheffen. Ik vond het in ieder geval heel erg fijn.

 

Na een korte yoga les mocht iedereen komen liggen. We hebben de groep helemaal ondergedompeld in het geluid van allerlei verschillende instrumenten:

 

* Tibetaande klankschalen.

* Kristallen klankschalen.

* Sjamanendrum.

* Oceandrum.

* Koshi's.

* Chakapa.

* Windgongs

&

kleine feeërieke belletjes.

 

We hebben met de instrumenten zowel door de ruimte heen gelopen, als over het lichaam heen bewogen. Zodat de klanken nog dieper in het lichaam konden zakken. Ik vond het heel fijn om te mogen doen. Na afloop hebben we gezamenlijk een kopje thee gedronken en nagekletst. Iedereen heeft het klankbad als heel fijn ervaren. Hieronder enkele reacties:

 

* Ik voelde me heel erg ontspannen.

* Op een gegeven moment leek het alsof ik op een kleedje zweefde. Net als Aladin.

* Ik viel bijna in slaap.

* Het had nog wel een halfuur langer mogen duren.

 

Dankjewel lieve Imke en de vrouwen van de yoga groep voor deze fijne middag. Ik heb er enorm van genoten. Er waren geen zenuwen en zelfs met mijn neurologische aandoening ging het goed. De tremoren, spasmen en trillingen waren zeker aanwezig, maar ik kon er gewoon helemaal zijn.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.