Wilgenbast & Het inzetten van kruiden 🌿

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 17:52

Wilgenbast is onder andere een natuurlijke pijnstiller. In de bast en in mindere mate in het blad zit een stofje genaamd salicine. Het stofje kan door onze stofwisseling omgezet worden naar salicylzuur en dit werkt pijnstillend.

 

Vanuit dit stofje is de welbekende aspirine ontstaan. Echter is dit medicijn voor sommigen belastend voor de maag. Wilgenbast tinctuur is niet belastend voor de maag, doordat het naast salicine ook andere inhoudstoffen bevat die met elkaar samenwerken. 

 

Wilgenbast kan bij kortdurende of acute klachten helpen om de pijnklachten te verminderen, maar het is geen langdurige oplossing.  Het lichaam geeft met de pijn een duidelijk signaal af en vraagt om aandacht. Het is dan ook belangrijk om op zoek te gaan naar de bron van een klacht. Zodat het juiste kruid ingezet kan worden. 

 

* Wat wil je lichaam je vertellen? 

* Wat heeft het nodig? 

* Hoe kun je hiervoor zorgen? 

* Welke kruiden zouden eventueel een bijdrage kunnen leveren? 

 

Het antwoord op de laatste vraag kan best een ander kruid zijn dan wilgenbast.

 

Echter is de oorzaak bij chronische klachten niet altijd duidelijk en ook niet altijd op te lossen. Kruiden kunnen hierbij wel ter ondersteuning ingezet worden. Bijvoorbeeld lavendel voor rust en ontspanning of kamille om te kalmeren en te verzachten. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.