Een bijzondere klanksessie voor baby's

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 11:02

Vorige week was ik uitgenodigd om bij het Kinderdagverblijf *Eigen Wijs* een klanksessie te komen geven aan baby's in de leeftijd tot 1,5 jaar. De aankomst vond ik heel fijn. Het is een mooie plek, met veel groen. Het voelde er heel natuurlijk en open en er is alle ruimte om te kunnen spelen en te ontdekken. Er zijn twee babygroepen en vier peutergroepen.

 

Ik had bedacht om mijn kristallen klankschalen mee te nemen, samen met een klein windgongetje. Het was heerlijk weer en de klanksessie kon dan ook buiten onder een overkapping plaatsvinden. Er lag een grote mat, waar de baby's op konden liggen, zitten of rondkruipen. Er stonden twee wipstoeljes en het was fijn dat er veel begeleiding aanwezig was. De klankschalen hebben allemaal een andere kleur, waardoor ze een sterke visuele prikkel afgeven. Dit was heel leuk ook om te zien. Sommige baby's wilden ze dan ook graag aanraken. Eén van de begeleiders kwam met het idee om ze allemaal een rammelaar te geven, zodat ze zelf ook iets om handen hadden.

 

Vervolgens ben ik de klankschalen gaan aanslaan. Ik vond het bijzonder om te zien hoe verschillend er op de klanken werd gereageerd. Sommigen gingen er even helemaal in op, anderen wilden ze nog steeds graag aanraken en er waren ook baby's die gewoon lekker hun eigen ding bleven doen.

 

Van de begeleiders kreeg ik terug dat de baby's en zijzelf er van hadden genoten. Ik heb er zelf ook van genoten. Het was een bijzondere en leerzame ervaring. Daarbij heb ik mooie inzichten op kunnen doen voor een volgende keer. De concentratieboog van baby's is kort. Tien minuten is al behoorlijk lang. Kleine groepen is fijn, zodat iedereen voldoende ruimte heeft en het zou leuk zijn om verschillende instrumenten in te zetten. Zodat er elke keer een andere prikkel gegeven kan worden. Mijn oceanendrum en chakapa zouden dan ook mooie aanvullingen kunnen zijn.

 

Zowel aan de baby's als de begeleiders van Eigen Wijs. Dankjewel voor deze mooie ochtend en het fijne samenzijn 🙏.

 

Mocht je nieuwsgierig zijn naar het Kinderdagverblijf en meer willen weten? Klik dan op onderstaande button. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.