💧Waterceremonie💧

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 17:14

Afgelopen vrijdag had ik een Waterceremonie georganiseerd. Het was tijd om mijn podium te pakken en van mezelf te laten horen. Ik vond het enorm spannend. Energetisch had ik mezelf afgestemd op een vriendin en gevraagd of zij mij op afstand wilde bijstaan. Ik kreeg een hele duidelijke boodschap terug *Nee dat ga ik niet doen, je kunt het heel goed zelf*. Ik werd uitgenodigd om volledig op mezelf en mijn eigen kunnen te vertrouwen.

 

Bij de start van de avond had ik aangegeven dat ik het spannend vond. Er is bij mij sprake van een neurologische aandoening en die is zichtbaar aanwezig. Nadat ik het benoemd had, verdween de grootste spanning en kon ik steeds meer zakken in mezelf. Eigenlijk deed het er niet meer toe. Het doet niets af aan mijn kunnen of wat ik te brengen had. Het was fijn en waardevol om dit te mogen ervaren.

 

Het idee van een Waterceremonie kwam als vanzelf naar me toe. Ik wilde in eerste instantie een soundhealing organiseren, maar al vrij snel voelde ik dat er iets anders mocht gaan ontstaan. Ik ben een enorme liefhebber van rituelen en ceremonies en hoe mooi zou het zijn om dat samen te brengen met alles wat ik in huis heb.

 

Met het element water voel ik een sterke verbinding. Het zorgt voor zuivering, reiniging en doorstroming. Met water kunnen kunnen we letterlijk alles van ons af laten spoelen. Zodat we ons weer verfrist en vernieuwd voelen. Daarbij gaat water ook over overgave. Wanneer je jezelf overgeeft aan de stroom van de rivier, zul je voelen dat het water je draagt, voor je zorgt en je meeneemt op haar flow. Zij helpt ons herinneren aan dat we los mogen laten en mogen vertrouwen.

 

De opzet van de ceremonie viel dan ook mooi samen met mijn innerlijk proces.

 

💧Tijdens deze ceremonie zijn we verbinding gaan maken met het element water in onszelf.

💧 We hebben een kaart getrokken uit het deck *Healing Waters* van Rebecca Campbell. Om vervolgens vanuit deze kaart een intentie te formuleren.

💧Deze intentie hebben we meegegeven aan het water. We hebben blaadjes van een bloem af gehaald. Ieder blaadjes stond voor de gezette intentie. Door het mee te geven aan het water werd de intentie bekrachtigd.

💧 We hebben onszelf een blessing geven met maanwater.


💧We hebben zachte vloeiende bewegingen gemaakt om de energiestroom in onszelf op gang te brengen, om vervolgens steeds meer te verstillen in verschillende yin houdingen.

💧 Ik heb de vrouwen meegenomen in een visualisatie en meditatie oefening. Om zoveel mogelijk vanuit ontspanning en overgave de helende klanken van mijn instrumenten te kunnen ontvangen.

💧Hierbij heb ik gebruik gemaakt van een kleine wondgong, een oceandrum, rainstick en kristallen klankschalen.

 

Dankjewel aan de lieve vrouwen die deze avond erbij zijn geweest en voor jullie positieve en lieve reacties na afloop. Ik voelde me gedragen en heb er enorm van kunnen genieten. Dit smaakt naar meer 💙. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb