Yoga πŸ§˜β€β™€οΈπŸ€Έβ€β™€οΈ

Gepubliceerd op 3 december 2021 om 20:45

Drie jaar geleden ben ik begonnen met het beoefenen van Yoga, met als doel om meer rust in mijn hoofd te creëren en in contact te komen met mijn lichaam. Zodat er meer ruimte kon ontstaan voor ontspanning.

 

Ik ben toen begonnen met het volgen van Yogalessen in de sportschool. In het begin voelde ik me heel erg onervaren, onhandig en klungelig. Ik heb regelmatig om mezelf moeten lachen, maar ook heel erg gebaald. De anderen konden mooi rechtop zitten, hun tenen aanraken en mooi allerlei verschillende houdingen uitvoeren. Voor mij was het rechtop zitten al een hele uitdaging. Daarnaast was ik vooral heel erg bezig met de yogadocente en de mensen om mij heen. Langzaam maar zeker heb ik geleerd dat het niet gaat om hoe lenig of flexibel je bent en het gaat ook niet om de ander. Het gaat om mezelf. Dat ik mag voelen, mijn eigen lichaam mag volgen en mag bepalen wat voor mij goed voelt. Uiteindelijk kon ik mijn aandacht steeds meer naar binnen richten. Naar mijn ademhaling, gedachten en hoe mijn lichaam van binnenuit aanvoelt. Hierdoor begon er steeds meer ruimte te ontstaan en werd mijn lichaam vanzelf leniger en flexibeler.

 

Vanwege mijn beperkte hoeveelheid energie, ben ik een hele tijd gestopt geweest met het volgen van Yogalessen in de sportschool en thuis Yoga gaan beoefenen. Dit vond ik heel erg fijn. Lekker thuis op het moment dat het mij uitkomt. Op dit moment beoefen ik in de ochtend en avond Yoga. Zodra ik mijn matje erbij pak, geeft mijn lichaam aan welke vorm van Yoga ik nodig heb. De ene keer is het een zelf samengestelde serie houdingen en de andere keer volg ik een les van een yoga docent(e) op YouTube. Passend bij mijn behoefte van dat moment. Ik maak hierbij gebruik van een aantal spulletjes.

 

* Yoga matje: Ik heb een wat dikker matje, voor voldoende ondersteuning en comfort.

* Antislip handdoek: Mijn yogamatje heeft van zichzelf niet heel veel grip. Om niet uit te glijden, leg ik er een antislip handdoek over heen.

* Meditatie kussen: Hierdoor kan ik wat makkelijker rechtop zitten.

* 2 Yogablokken: Deze blokken helpen mij om bepaalde houdingen wat makkelijker uit te kunnen voeren.

Sinds kort volg ik 1x in de week een Yogales in de sportschool. Ondanks dat ik al drie jaar Yoga beoefen, geeft deze les weer nieuwe energie, inzichten en inspiratie. Ook vind ik het heel erg leuk om weer samen met een groep bezig te zijn met Yoga.

Natascha ✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.