Resonantie, trilling en JIJ ♥️

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 14:22

Ontzettend mooi stuk vanuit:

*Het Handboek Chakrapsychologie*.

Titel: Zelfverwezenlijking in zeven stappen.

Auteur: Anodea Judith.

 

Dit boek heeft mij zo ontzettend veel mooie inzichten gegeven. Ik kan het iedereen aanraden om te lezen. 

 

Alles in het leven is ritmisch. Van het opkomen en ondergaan van de zon, tot het uitzetten en inzakken van de ademhaling en van het kloppen van ons hart tot de oneindige trillingen van atomaire deeltjes in onze cellen. We zijn één grote verzameling van trillingen.

 

Resonantie is een synchronisatie tussen trillingspatronen... Er is balans... Dit betekent dat we in harmonie zijn met alles wat er is. Het is alsof we als vanzelfsprekend op de maat lopen. Wanneer we niet in balans zijn lopen we uit de maat, worden we ongecoördineerd , resoneren we niet met onszelf en anderen. We voelen ons van slag, niet lekker en niets lijkt mee te zitten of te lukken. Het natuurlijke proces verstijfd. Resonantie vraagt om een evenwicht tussen flexibiliteit en spanning. De mate van balans heeft invloed op onze gezondheid en vitaliteit.

 

Het zorgen voor aarding, 'juiste' ademhaling en rust kunnen helpen om de natuurlijke resonantie van het lichaam te herstellen. Wanneer we vermoeid zijn, kan elke trilling voelen als een aanslag op ons systeem. Wanneer we 'goed' voor onszelf zorgen en uitgerust zijn, zijn we beter opgewassen tegen het dagelijks leven en kunnen we vlot en sierlijk vooruit bewegen.

 

Echter leven we in een wereld waarin we overstemd worden door een brullend kabaal van de samenleving. Hierdoor kan het moeilijk zijn om je bewust te worden van je eigen unieke trilling. Het kan helpen om de stilte op te zoeken, naar binnen te keren, de tijd nemen om het lawaai naar de achtergrond te laten verdwijnen, zodat je jouw trilling weer kunt gaan waarnemen. Wie ben je? Waar wordt je blij van? Welke mensen trillen met je mee?

Natascha ✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.